Chalupárka Katka Jesenská búra mýty o ženách: Aha, TOTO nedokážu ani mnohí muži!

JOJka oslávila 2. marca svoje 20. narodeniny a pri príležitosti tohto krásneho výročia sme vyspovedali tváre známe z našej televízie. Ako si spomínajú na svoje začiatky? Na čo nikdy nezabudnú? To všetko a omnoho viac sme pre vás zistili!

Žena do voza aj do koča! Reč nie je o nikom inom, než o moderátorke Katke Jesenskej, ktorá už niekoľko rokov prináša na obrazovky televízie JOJ reláciu Na chalupe. Námet na takýto projekt priniesol kráske život sám. „Ja som zdedila po rodičoch chalupu, kde som chodila od malého dieťaťa. Keďže ju bolo treba zrekonštruovať, lebo naozaj chradla, tak som hľadala všetky možné spôsoby, ako to urobiť. Je postavená z nepálenej tehly a tá technológia je úplne iná. Nedá sa to zatepľovať ako pálená tehla a tak ďalej. Čiže, hľadala som tradičné spôsoby, ako ju dať do poriadku,“ zaspomínala si Katka.

Keďže sa jej podarilo mnohé veci zrekonštruovať či zrepasovať, začali za ňou chodiť mnohí známi. Pýtali sa jej na rôzne detaily a vtedy jej napadlo, že by bolo skvelé, keby existovala relácia o chalupárčení. Taká, v ktorej by ľudia našli všetky dôležité informácie a zaujímavé tipy. Napadlo mi, že to by bol výborný námet na reláciu, pretože takáto chýba, kde by sme mohli ľuďom poradiť. Zároveň som zistila, že veľmi veľa ľudí má chalupy. Čo som si dovtedy nemyslela, že až toľko ľudí chalupárči,“ zhodnotila vášnivá chalupárka.

20 rokov  S VAMI - Katka Jesenská Katka Jesenská pri štarte relácie Na chalupe bojovala s predsudkami. Zdroj: TV JOJ

​Jesenská priznáva, že spočiatku bojovala s veľkými predsudkami. Pri pohľade na krásnu, krehko pôsobiacu a krásne oblečenú blondínu sa totiž len málokomu chcelo veriť, že dokáže chytiť do rúk sekeru a porúbať ňou drevo. Našťastie, tieto mýty o ženách sa jej prácou podarilo zbúrať. „Hneď na začiatku to bolo o tom, že ja sa nehodím ani vizážou, ani typovo na to, aby som hrala chalupárku. Tie predsudky vedia byť veľmi silné a ja som sa rozhodla, že ich zbúram. Ja som naozaj so sekerou od malého decka vedela narábať. Ja som mala motorovú pílu, keď som mala osemnásť. Takže, ja som naozaj tento život žila. Dúfam, že sa mi podarilo tieto mýty zbúrať,“ dodala s úsmevom.

Sledujte reláciu Na chalupe každú nedeľu o 16:50 na JOJke!