Víno a dobré jedlo patria k sebe: Prezradíme vám, ako ich správne kombinovať!

Recepty, ktoré sú pripravené do posledných detailov si žiadajú dokonalú bodku. Tou je aj lahodné víno. Viete, ako ich správne kombinovať?

Relácia Na chalupe prináša množstvo skvelých nápadov, ako ozvláštniť svoje bývanie, ale aj kuchyňu. Recepty si určite radi zapisujete, no vedeli ste, že nie len kvalitné ingrediencie robia jedlo, ale aj víno? V relácii ste mohli vidieť nejedného odborníka na víno, jedným z nich je aj Rastislav Demeš, ktorý prezradil niečo o kombinovaní vína s jedlom. "Víno s jedlom musí byť spoločník. Nemôže prebíjať jedno druhé. Musia byť partneri a dopĺňať sa. Keď sú úžasné samostatne, keď ich dáme dokopy, mali by byť lepšie, ako boli predtým."

Vína vieme všeobecne rozdeliť na ťažšie a ľahšie. Ťažšie jedlá tvoria skvelý pár s vínami s plným telom a k ľahším jedlám zase pasujú svieže vína.  Medzi ľahšie vína radíme biele, ružové a bublinkové, ťažšie sú červené vína a vína s vyššou kyslosťou, ktoré sa hodia k pokrmom s vyšším obsahom tuku. Všeobecne môžeme povedať, že ku kuracine a kaloricky ľahším pokrmom sa hodí biele, k bravčovine a hovädzine zase červené víno. Možno ste nevedeli, že k pikantným jedlám je skvelou voľbou aromatické víno, ktoré ho dopĺňa. Dezertom imponuje sladké víno! 

Sledujte Na chalupe s ďalšími skvelými radami dnes o 16:45 na JOJke!

Tagy: Na chalupe