Placky nikdy neomrzia: Ťažký zemiakový recept môžete TAKTO nahradiť zdravšími surovinami!

Dobré zemiakové placky sú tradičným receptom vo väčšine slovenských domácností. Každý má ten svoj overený recept, ktorý sa šíri z generácie na generácie. Ak chcete vyskúšať placky inak, ste na správnom mieste!

Relácia Na chalupe prináša množstvo skvelých nápadov, ako vylepšiť bývanie, ale aj recepty pre gazdinky. Zemiakové placky patria medzi tradičné jedlo v našich pomeroch. Dobrý recept na tento pokrm si určite radi zapíšete, ak nemáte ten svoj overený.

Potrebujete:

Zemiaky
Vajcia
Majorán
Čierne korenie
Rasca
Soľ
Cesnak
Bravčová masť

Zdroj: unsplash.com

Takto treba postupovať:

Nastrúhajte zemiaky a pridajte k nim dve celé vajíčka. Zvýšená dávka vajec spôsobí, že hmota bude spolu pekne držať aj bez múky. Podľa chuti pridajte majorán, rascu a čierne korenie. Aby mali placky výraznejšiu cesnakovú arómu, cesnak nepretláčajte, ale rozotrite ho na lopáriku spolu so soľou. Následne vysmažte na bravčovej masti, ktorá je oveľa zdravšia ako olej. Ak by ste chceli vyskúšať zdravší recept, zemiaky nahraďte cuketou a bravčovú masť kokosovým tukom!

Sledujte reláciu Na chalupe dnes o 16:45 na JOJke!