Ostali vám zemiaky? Pridajte zdravú pohánku, zopár ďalších surovín a máte lahodné jedlo!

Relácia Na chalupe prináša množstvo skvelých nápadov nielen okolo domu, ale aj na varenie či pečenie!

Tentokrát je jedlo inšpirované českou kuchyňou a ide o tradičné jedlo našich predkov. V relácii ste videli prípravu valašského kontrabášu, ktorý sa robil v čase, keď zostali z predošlého dňa zemiaky. Pridala sa pohánka, ďalšie suroviny a vzniklo lahodné jedlo.  "Pohánka má byť celá, aby sa nerozvarila. Dáme do vriacej vody jeden diel pohánky a jeden a pol dielu vody. Pohánku dáme do vriacej vody a následne šupneme do trúby," prezradila miestna obyvateľka Vierka z Prostřední Pečvy. Ide pritom o tradičné miesto jedlo z tejto obce! 

Potrebujete:

500 g zemiakov

250 g pohánky

350 g údeného mäsa 

100 g slaniny

1 ČL majoránky

6 strúčikov cesnaku

2 cibule

soľ, čierne korenie 

Celý postup prípravy nájdete vo videu nižšie:

Sledujte Na chalupe dnes o16:45 na JOJke!