Nič lepšie ste ešte nejedli: Ohúrte svoju rodinu a priateľov lahodným slaným koláčom!

Postup je jednoduchý, preto ho spravíte veľmi rýchlo.

Ak vás čaká návšteva alebo pripravujete veľkú rodinnú oslavu a neviete, čím by ste svojich najbližších prekvapili, máme pre vás riešenie. Pripravte im lahodný chalupársky vajíčkový koláč. Ide o recept, aké majú gazdinky najradšej – netreba vám veľa surovín, nie sú drahé a celé kúzlo sa vám podarí veľmi rýchlo. Základom sú kvalitné vajíčka z biofarmy alebo z domáceho chovu s krásne žltým žĺtkom. Ak však máte k dispozícii len vajcia zo supermarketu, pokojne použite aj tie. V spojení s voňavým hermelínom, chrumkavým lístkovým cestom a sviežou zeleninou budú chutiť skvele.

Vajíčkový koláč
400 g lístkového cesta
baby špenát
rukola
200 g hermelínu
5 natvrdo uvarených vajec
bylinková soľ
mleté čierne korenie
250 g kyslej smotany
2 čerstvé vajíčka

Na začiatok vyvaľkáme lístkové cesto a vložíme ho do elektrického hrnca alebo klasickej koláčovej formy. Dno koláča vystelieme opláchnutým a odkvapkaným baby špenátom. Na to položíme hermelín pokrájaný na plátky. V miske si vymiešame dve balenia kyslej smotany so surovými vajíčkami. Osolíme a okoreníme. Polovicu zmesi vylejeme na koláč. Následne na koláč poukladáme rukolu, uvarené vajíčka a zalejeme ich zvyškom smotanovo-vajíčkovej zmesi. V elektrickom hrnci pečieme asi 30 minút, v rúre približne 20 minút na 180 stupňoch. Dobrú chuť!

Vyhrajte s reláciou Na chalupe ročné predplatné časopisu Urob si sám! Stačí ak správne odpoviete na otázku: Čo vyrobili šikovní kutilovia z kanistru na benzín? Odpovede posielajte na mailovú adresu nachalupe@joj.sk s heslom Na chalupe. K odpovedi pripíšte aj svoje kontaktné údaje.

Šťastným výhercom minulotýždňovej súťaže o predplatné sa stáva Dušan Kormaňák zo Žiliny. Srdečne blahoželáme! Víťazov budeme kontaktovať prostredníctvom mailu.

Víťaza uverejníme presne o týždeň po skončení ďalšej časti relácie Na chalupe!

Lenka Filipová

Lenka Filipová

Viac článkov od autora
Tagy: Na chalupe