Tradičné slovenské jedlo v zdravšej verzii: Za týmito plackami sa len tak zapráši!

Určite ich najbližšie vyskúšajte.

Manželia Vajdovci sú známi tým, že sa snažia žiť zdravo. Stravujú sa vyvážene, dbajú na to, aby mali správny prísun vitamínov a minerálov, veľa športujú a pobyhujú sa na čerstvom vzduchu, meditujú. Nie je preto prekvapením, že recept, ktorý ukázali v relácii Na chalupe je tiež zdravý, aj keď ide o smažené zemiakové placky. Rozdiel medzi tradičným receptom a tým, ktorý realizujú oni, spočíva vo vynechaní múky a nahradení niektorých surovín tými zdravšími. 

Zemiakové placky
Zemiaky
Vajcia
Majorán
Čierne korenie
Rasca
Soľ
Cesnak
Bravčová masť

Nastrúhajte zemiaky a pridajte k nim dve celé vajíčka. Zvýšená dávka vajec spôsobí, že hmota bude spolu pekne držať aj bez múky. Podľa chuti pridajte majorán, rascu a čierne korenie. Aby mali placky výraznejšiu cesnakovú arómu, cesnak nepretláčajte, ale rozotrite ho na lopáriku spolu so soľou. Následne vysmažte na bravčovej masti, ktorá je oveľa zdravšia ako olej. Ak by ste chceli placky zmeniť na fitness recept, zemiaky nahraďte cuketou a bravčovú masť kokosovým tukom.

Vyhrajte s reláciou Na chalupe ročné predplatné časopisu Urob si sám! Stačí ak správne odpoviete na otázku: Kde skladuje Jožo Vajda svoje vína? Odpovede posielajte na mailovú adresu nachalupe@joj.sk s heslom Na chalupe. K odpovedi pripíšte aj svoje kontaktné údaje.

 

Lenka Filipová

Lenka Filipová

Viac článkov od autora
Tagy: Na chalupe