Zuzana Čaputová, prezidentka Slovenskej republiky

Relácia Na hrane s exkluzívnym hosťom! Do kresla zasadne prezidentka Zuzana Čaputová!

V posledných týždňoch sa toho deje veľa. Nie je to tak dávno, čo sa konali voľby, ktorých výsledkom bola zmena. Po dlhých rokoch sa tak zmenila vláda. Navyše nielen Slovenskom, ale celým svetom sa šíri nebezpečný koronavírus, ktorý mnohých vytrhol z bežného života a zatvoril vo svojich domovoch. Nielen o tomto bude dnes v relácii Na hrane hovoriť špeciálny hosť - prezidentka Zuzana Čaputová.

Pred takmer rokom prepísala históriu nielen Slovenska, ale aj Európskej únie, keď suverénne vyhrala voľby a stala sa prvou prezidentkou v histórii našej krajiny. Zuzana Čaputová bola do funkcie inaugurovaná 15. júna 2019 a vo veku 45 rokov sa stala aj najmladším človekom, ktorý kedy úrad prezidenta zastával. Odvtedy prešla tŕnistou cestou, kedy musela zvládať rozpory s predošlou koalíciou týkajúce sa vyšetrovania vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Ani nie po roku od jej zvolenia sa na Slovensku konali parlamentné voľby, ktoré so sebou priniesli dlho očakávanú zmenu. Víťazom sa stala strana OĽaNO na čele s Igorom Matovičom, ktorého len predošlý víkend vymenovala prezidentka za predsedu vlády.

​Medzičasom sa však Slovensko i svet pasujú s ďalším problém - nebezpečným ochorením koronavírus, ktoré má fatálne následky predovšetkým na staršiu generáciu. Aj preto prezidentka Zuzana Čaputová nezaháľa a snaží sa pomôcť našej krajine. Komunikuje s hlavami iných štátov Európskej únie a spoločne hľadajú možnosti, ako zadovážiť ochranné prostriedky, účinné testy i ďalšiu pomoc pre našu krajinu. Aj o tomto bude dnes večer hovoriť prezidentka Zuzana Čaputová v relácii Na hrane, preto nezabudnite sledovať JOJku o 21:20 hod!

Sledujte Na hrane s prezidentkou Zuzanou Čaputovou o 21.20 hod. na JOJke!