Na hrane - Jana Krescanko Dibáková

Kolaps nemocníc i štátny rozpočet: TÍTO hostia prijali pozvanie do relácie Na hrane!

V ostatných dňoch sa verejnosť s očakávaniami i strachom pozerá na aktuálne dianie v nemocniciach. Hromadné výpovede lekárov totiž vzbudzujú u väčšiny Slovákov obavy. Rokovania medzi vládou a odborármi zatiaľ očakávanú dohodu nepriniesli. Hrozí tak kolaps nemocníc?

Lekárske odborové združenie predložilo vláde svojich osem požiadaviek na riešenie situácie v zdravotníctve. Na oplátku ponúklo kompromis v platovej otázke. Hoci rokovania trvajú už niekoľko dní, zatiaľ k dohode nedošlo. 31 nemocníc tak v krajnom prípade príde o viac ako 2100 lekárov. Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský už avizoval, že ak do stredy 30. novembra nedôjde k dohode, predloží na vládu návrh na vyhlásenie núdzového stavu pre celú krajinu. Premiér Eduard Heger ale stále verí, že sa to nestane. Okrem toho je na stole aj otázka štátneho rozpočtu, ktorý je písaný v energetickej kríze a poznačený politickými bojmi. Bude nakoniec schválený alebo bude Slovensko fungovať v rozpočtovom provizóriu? Aj na tieto otázky budú v relácii Na hrane diskutovať minister financií Igor Matovič a poslankyňa národnej rady Jana Bittó Cigániková.

Relácia Na hrane ale nie je len o téme, ktorá je aktuálne vo vysielaní. Samozrejme, že diváci môžu poslať svoje podnety a námety, ktoré by chceli, aby politici rozoberali. Či už pôjde o školstvo, zdravotníctvo, obranu alebo financie, stačí vyplniť formulár, v ktorom divák dá námet či podnet. Relácia sa tak viac priblíži k ľuďom a témam, ktoré ich trápia.

Máte nejakú otázku na Igora Matoviča alebo Janu Bittó Cigániková? Neváhajte a pošlite ju priamo do relácie. Moderátorka sa opýta za vás. Relácia Na hrane bude po skončení na obrazovkách televízie JOJ pokračovať na webe joj.sk. Ak by ste sa teda nedočkali odpovede, sledujte pokračovanie online, kde budú politici odpovedať predovšetkým na divácke otázky.

Sledujte reláciu Na hrane dnes o 21:45 hod. na JOJke!