Na hrane - Jana Krescanko Dibáková

Aktuálna politická situácia i atmosféra v spoločnosti: Pozrite si dnešných hostí v relácii Na hrane!

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský je pripravený odstúpiť z vedenia svojho rezortu. Podľa premiéra Eduarda Hegera rezort zdravotníctva pod súčasným vedením v niektorých oblastiach zlyháva a líder strany Hlas-SD Peter Pellegrini sa nechal počuť, že súčasný minister nemal podporu ani Igora Matoviča, ani Eduarda Hegera. Čo bude ďalej?

Vladimír Lengvarský včera oznámil, že je pripravený podať žiadosť o ukončenie poverenia viesť rezort zdravotníctva. "Rád by som oznámil, že vzhľadom na situáciu, ktorá je v poslednom čase, a niektoré pochybnosti o výkone mojej práce, som oznámil pred chvíľou premiérovi, že som pripravený podať žiadosť o ukončenie môjho poverenia," skonštatoval. Bližšie informácie poskytne dnes po stretnutí s prezidentkou Zuzanou Čaputovou. Jeho stanovisko nezostalo bez reakcie. Podľa premiéra Eduarda Hegera ministerstvo zdravotníctva pod vedením Lengvarského v niektorých oblastiach zlyháva. Pripomenul, že napríklad Národná implementačná a koordinačná autorita (NIKA) identifikovala meškanie niektorých projektoch z plánu obnovy. "Preto sme nasadili aj krízové riadenie. Mojím cieľom je, aby sme odstránili všetky prekážky a začali dobiehať zmeškané obdobie. Zatiaľ to všetko vyzerá, že sa to môže podariť," skonštatoval. Svoj názor vyjadril aj bývalý premiér a líder strany Hlas-SD Peter Pellegrini. Podľa neho súčasný minister nemal podporu ani u Igora Matoviča, ani u Eduarda Hegera. Dodal, že tento krok len ukazuje, že predčasné parlamentné voľby sa mali konať skôr ako v septembri, pretože takýchto situácií môže nastať ešte veľa. O súčasných pálčivých problémoch, ktoré trápia Slovákov, budú v relácii Na hrane hovoriť bývalý minister financií Igor Matovič a podpredseda strany Hlas-SD Erik Tomáš

Relácia Na hrane ale nie je len o téme, ktorá je aktuálne vo vysielaní. Samozrejme, že diváci môžu poslať svoje podnety a námety, ktoré by chceli, aby politici rozoberali. Či už pôjde o školstvo, zdravotníctvo, obranu alebo financie, stačí vyplniť formulár, v ktorom divák dá námet či podnet. Relácia sa tak viac priblíži k ľuďom a témam, ktoré ich trápia.

Máte nejakú otázku na Igora Matoviča alebo Erika Tomáša? Neváhajte a pošlite ju priamo do relácie. Moderátorka sa opýta za vás. Relácia Na hrane bude po skončení na obrazovkách televízie JOJ pokračovať na webe joj.sk. Ak by ste sa teda nedočkali odpovede, sledujte pokračovanie online, kde budú politici odpovedať predovšetkým na divácke otázky.

Sledujte reláciu Na hrane dnes o 21:50 hod. na JOJke!