03 Na hrane - štúdio

Nové skutočnosti v kauze vraždy Daniela Tupého i policajné nahrávky: Toto budú dnešní hostia!

Študenta Daniela Tupého zavraždili 4. novembra 2005 vo večerných hodinách v bratislavskom parku na Tyršovom nábreží. Utrpel viacero bodných rán. 17 rokov bol tento čin nepotrestaný. Až teraz padlo obvinenie. Bude advokát Adam Puškár aj usvedčený?

Študent Daniel Tupý prišiel o život pred dlhými 17 rokmi. Vo večerných hodinách na mladíka v bratislavskom parku na Tyršovom nábreží zaútočila skupina mužov vyzbrojených nožmi a boxermi. Podľa svedkov mal útok trvať asi minútu. Počas neho utrpel Daniel Tupý viacero bodných rán. Zločin vyvolal množstvo reakcií odsudzujúcich násilie a prejavy neonacizmu. Polícia pracovala aj v minulosti s verziou, že vraždu mohli mať na svedomí muži z podsvedia. V kauze obžalovali päť osôb, Richardovi H. za vraždu hrozilo desať až pätnásť rokov. Okresný súd Bratislava I ich však v júni 2009 oslobodil. Teraz sa však situácia zmenila. Minulý týždeň bol z vraždy Daniela Tupého obvinený bratislavský advokát Adam Puškár, ktorý ešte v nedeľu putoval na základe rozhodnutia Okresného súdu Bratislava V. do väzby. Čo bude ďalej? Aj o tejto téme budú dnes v relácii Na hrane diskutovať predseda Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre obrany a bezpečnosť Juraj Krúpa a podpredsedníčka Výboru Náraodnej rady Slovenskej republiky pre obranu a bezpečnosť Denisa Saková.

Relácia Na hrane ale nie je len o téme, ktorá je aktuálne vo vysielaní. Samozrejme, že diváci môžu poslať svoje podnety a námety, ktoré by chceli, aby politici rozoberali. Či už pôjde o školstvo, zdravotníctvo, obranu alebo financie, stačí vyplniť formulár, v ktorom divák dá námet či podnet. Relácia sa tak viac priblíži k ľuďom a témam, ktoré ich trápia.

Máte nejakú otázku na Juraja Krúpu alebo Denisu Sakovú? Neváhajte a pošlite ju priamo do relácie. Moderátorka sa opýta za vás. Relácia Na hrane bude po skončení na obrazovkách televízie JOJ pokračovať na webe joj.sk. Ak by ste sa teda nedočkali odpovede, sledujte pokračovanie online, kde budú politici odpovedať predovšetkým na divácke otázky.

Sledujte reláciu Na hrane dnes o 21:50 hod. na JOJke!