02 Na hrane - štúdio

Aktuálne politické otázky i opatrenia vlády: Kto dnes zavíta do štúdia?

Úradnícka vláda je na pretrase od pádu vlády Eduarda Hegera. Opozícia chcela skorší ako septembrový termín predčasných volieb. A vyzeralo to, že prezidentka Zuzana Čaputová pri kauze okolo ministra Romana Mikulca pristúpi na vymenovanie úradníckej vlády, no zatiaľ tomu nič nenasvedčuje.

Dočasne poverená vláda na čele s Eduardom Hegerom by chcela dovládnuť do predčasných parlamentných volieb. Opozícia zas so septembrovým termínom nesúhlasila a najmä strany Hlas-SD a Smer-SD razili naratív, že každá vláda je lepšia, ako tá na čele so súčasným premiérom. Podľa Petra Pellegriniho sa Eduard Heger viac venuje prezentácii svojej strany ako riadeniu Slovenska. Riešením by bolo vymenovanie úradníckej vlády, no s tým otáľa prezidentka Zuzana Čaputová, podľa ktorej by to situáciu v parlamente nevyriešilo. Predseda národnej rady Boris Kollár má čas vyhlásiť septemborvé parlamentné voľby do 12. júna. Čo sa teda bude diať v nasledujúcich dňoch na Slovensku? To prezradia dnešní hostia relácie Na hrane. Do štúdia zavítajú predseda národnej rady Boris Kollár a líder strany SaS Richard Sulík.

Relácia Na hrane ale nie je len o téme, ktorá je aktuálne vo vysielaní. Samozrejme, že diváci môžu poslať svoje podnety a námety, ktoré by chceli, aby politici rozoberali. Či už pôjde o školstvo, zdravotníctvo, obranu alebo financie, stačí vyplniť formulár, v ktorom divák dá námet či podnet. Relácia sa tak viac priblíži k ľuďom a témam, ktoré ich trápia.

Máte nejakú otázku na Borisa Kollára alebo Richarda Sulíka? Neváhajte a pošlite ju priamo do relácie. Moderátorka sa opýta za vás. Relácia Na hrane bude po skončení na obrazovkách televízie JOJ pokračovať na webe joj.sk. Ak by ste sa teda nedočkali odpovede, sledujte pokračovanie online, kde budú politici odpovedať predovšetkým na divácke otázky.

Sledujte reláciu Na hrane dnes o 21:50 hod. na JOJke!