Na hrane - Jana Krescanko Dibáková

Energetická politika, zásoby i dotácie: Toto budú hostia v relácii Na hrane!

Podľa ministra hospodárstva Karla Hirmana má Západoslovenská energetika (ZSE) aktuálne v zásobníkoch 2,5 miliardy kubických metrov plynu. Zásoby sú teda na úrovni 56 percent. Hrozí nám teda energetická kríza?

Zásoby plynu sú pripravené na nasledujúcu vykurovaciu sezónu. V uplynulých dňoch objem zásob v zásobníkoch štátnej akciovej spoločnosti Nafta prekročil hranicu 2 miliárd kubických metrov plynu. Podľa ministra hospodárstva je pripravenosť v zásobách plynu na takej úrovni, že sa netreba obávať už ani tej nasledujúcej vykurovacej sezóny. Dodal, že ak sa do objemu zásobníkov Nafty zarátajú aj zásoby v zásobníku v Dolných Bojanoviciach na Morave, ktorý vlastní a spravuje SPP - distribúcia, v súčasnosti máme objem zásob presahujúci 2,5 miliardy kubických metrov plynu, pričom jeho ročná spotreba je okolo piatich miliárd kubických metrov. Patríme podľa šéfa hospodárstva medzi tri krajiny Európskej únie, ktoré majú najlacnejšie ceny plynu pre domácnosť. Či je to ozaj tak, o tom bude práve v relácii Na hrane diskutovať minister hospodárstva Karel Hirman spolu s podpredsedom SaS Karolom Galekom

Relácia Na hrane ale nie je len o téme, ktorá je aktuálne vo vysielaní. Samozrejme, že diváci môžu poslať svoje podnety a námety, ktoré by chceli, aby politici rozoberali. Či už pôjde o školstvo, zdravotníctvo, obranu alebo financie, stačí vyplniť formulár, v ktorom divák dá námet či podnet. Relácia sa tak viac priblíži k ľuďom a témam, ktoré ich trápia.

Máte nejakú otázku na Karla Hirmana alebo Karola Galeka? Neváhajte a pošlite ju priamo do relácie. Moderátorka sa opýta za vás. Relácia Na hrane bude po skončení na obrazovkách televízie JOJ pokračovať na webe joj.sk. Ak by ste sa teda nedočkali odpovede, sledujte pokračovanie online, kde budú politici odpovedať predovšetkým na divácke otázky.

Sledujte reláciu Na hrane dnes o 21:50 hod. na JOJke!