Na hrane - Jana Krescanko Dibáková

Úradnícka vláda prvýkrát v histórii Slovenska: Kto príde do relácie Na hrane?

Prezidentka Zuzana Čaputová vymenuje 15. mája do funkcie 15 expertov. Pôjde o historický moment v dejinách Slovenska, nakoľko našu krajinu čaká riadenie odborníkmi. Toto rozhodnutie prišlo po tom, čo došlo k rýchlemu rozpadu vlády Eduarda Hegera. Čo to znamená pre Slovensko?

Prezidentka Zuzana Čaputová sa včera stretla s lídrami niektorých politických strán, aby ich informovala o pripravovanej vláde odborníkov. Trojnásobný bývalý premiér Robert Fico však na stretnutí chýbal. Dôvodom boli jeho vyjadrenia na adresu hlavy štátu.

Na stretnutí sa zúčastnil dočasne poverený premiér a predseda mimoparlamentnej strany Demokrati Eduard Heger, predseda parlamentu a hnutia Sme rodina Boris Kollár, líder OĽaNO Igor Matovič, predseda SaS Richard Sulí a predseda mimoparlamentného Hlasu-SD Peter Pellegrini.

Prezidentka v utorok nerokovala ani s dočasne poverenou ministerkou investícií a šéfkou strany Za ľudí Veronikou Remišovou, ani s niektorými ďalšími stranami, ktoré majú v parlamente zastúpenie.

Aká bude úradnícka vláda a čo to znamená pre Slovensko? O tejto aktuálne najpálčivejšej téme dnes v relácii Na hrane budú diskutovať poslanec zo strany Demokrati Juraj Šeliga a líder strany SNS Andrej Danko.

Relácia Na hrane ale nie je len o téme, ktorá je aktuálne vo vysielaní. Samozrejme, že diváci môžu poslať svoje podnety a námety, ktoré by chceli, aby politici rozoberali. Či už pôjde o školstvo, zdravotníctvo, obranu alebo financie, stačí vyplniť formulár, v ktorom divák dá námet či podnet. Relácia sa tak viac priblíži k ľuďom a témam, ktoré ich trápia.

Máte nejakú otázku na Juraja Šeligu alebo Andreja Danka? Neváhajte a pošlite ju priamo do relácie. Moderátorka sa opýta za vás. Relácia Na hrane bude po skončení na obrazovkách televízie JOJ pokračovať na webe joj.sk. Ak by ste sa teda nedočkali odpovede, sledujte pokračovanie online, kde budú politici odpovedať predovšetkým na divácke otázky.

Sledujte reláciu Na hrane dnes o 21:50 hod. na JOJke!