03 Na hrane - štúdio

SIS bez riaditeľa i plány zmien v polícii: Toto budú hostia v relácii Na hrane!

Riaditeľ Slovneskej informačnej služby (SIS) Michal Aláč vo svojej funkcii končí. Rozhodol o tom najskôr parlament a následne aj prezidentka. Čo bude ďalej?

Michal Aláč končí na poste šéfa SIS. Právomoci riaditeľa bude vykonávať jeho námestník Tomáš Rulíšek, ktorý je dlhoročným príslušníkom SIS, a v ktorého pôsobnosti boli aj medzinárodné vzťahy tajnej služby. Poslanci OĽaNO iniciovali mimoriadny výbor k situácii v SIS. Rokovanie bude v pondelok 28. augusta. Poslanci chcú diskutovať o situácii v tajnej službe v súvislosti s obvineniami týkajúcimi sa "účelového vypracovania" správny SIS. "Ak je pravda, že SIS bola takto zneužívaná na špinavú robotu pre Fica a jeho poskokov, tak je to obrovské zlyhanie a my sa na to budeme vo výbore dôsledne pýtať," uviedol predseda klubu Michal Šipoš. Považuje za závažné, ak bola tajná služba využitá na fabrikovanie falošných správ, ktoré sa následne prezentovali v parlamente a na tlačových konferenciách opozície ako fakty. Nielen o aktuálnej téme SIS a plánoch zmien v polícii sa dnes v relácii Na hrane budú zhovárať poslanec SaS Juraj Krúpa a bývalý minister vnútra Robert Kaliňák.

Relácia Na hrane ale nie je len o téme, ktorá je aktuálne vo vysielaní. Samozrejme, že diváci môžu poslať svoje podnety a námety, ktoré by chceli, aby politici rozoberali. Či už pôjde o školstvo, zdravotníctvo, obranu alebo financie, stačí vyplniť formulár, v ktorom divák dá námet či podnet. Relácia sa tak viac priblíži k ľuďom a témam, ktoré ich trápia.

Máte nejakú otázku na Juraja Krúpu alebo Roberta Kaliňáka? Neváhajte a pošlite ju priamo do relácie. Moderátorka sa opýta za vás. Relácia Na hrane bude po skončení na obrazovkách televízie JOJ pokračovať na webe joj.sk. Ak by ste sa teda nedočkali odpovede, sledujte pokračovanie online, kde budú politici odpovedať predovšetkým na divácke otázky.

Sledujte reláciu Na hrane dnes o 21:50 hod. na JOJke!