Na hrane - Jana Krescanko Dibáková

Migranti prichádzajúci na Slovensko: Títo politici budú hosťami v relácii Na hrane!

Premiér Ľudovít Ódor v stredu predstavil opatrenia reagujúce na migračnú situáciu na Slovensku. Rezort vnútra tvrdí, že uzavretie hraníc kvôli nelegálnym migrantom by nebolo efektívne. Čo sa teda bude diať?

Ministerstvo vnútra podotýka, že zo Sýrie v súčasnosti vysídlili štyri milióny osôb. Celková tranzitná migrácia podľa rezortu vzrástla na území Slovenska v medziročnom porovnaní o vyše 900 percent. Vyše 650 kilometrov dlhá slovensko-maďarská hranica s veľkými a menšími priechodmi, dlhou zelenou hranicou a komunikáciou prevádzačov by spôsobila neefektívne využitie síl a prostriedkov. Kľúčovým je podľa rezortu boj proti prevádzačstvu. V okrese Veľký Krtíš je zároveň naplánované zriadenie registračných pracovísk mimo obývaných oblastí. "Má to byť tak, aby sa cudzinci, ktorí neoprávnene prekročili štátnu hranicu, zdržiavali na mieste menej ako 24 hodín," objasňuje tlačový odbor ministerstva vnútra. Aj o tejto aktuálnej téme dnes v relácii Na hrane budú diskutovať líder strany Sme rodina Boris Kollár a bývalý premiér a šéf strany Hlas-SD Peter Pellegrini

Relácia Na hrane ale nie je len o téme, ktorá je aktuálne vo vysielaní. Samozrejme, že diváci môžu poslať svoje podnety a námety, ktoré by chceli, aby politici rozoberali. Či už pôjde o školstvo, zdravotníctvo, obranu alebo financie, stačí vyplniť formulár, v ktorom divák dá námet či podnet. Relácia sa tak viac priblíži k ľuďom a témam, ktoré ich trápia.

Máte nejakú otázku na Borisa Kollára alebo Petra Pellegriniho? Neváhajte a pošlite ju priamo do relácie. Moderátorka sa opýta za vás. Relácia Na hrane bude po skončení na obrazovkách televízie JOJ pokračovať na webe joj.sk. Ak by ste sa teda nedočkali odpovede, sledujte pokračovanie online, kde budú politici odpovedať predovšetkým na divácke otázky.

Sledujte reláciu Na hrane dnes o 21:50 hod. na JOJke!