Na hrane - Jana Krescanko Dibáková

Konflikt pred úradom vlády i rokovania medzi stranami: Do relácie Na hrane prídu títo hostia!

Konflikt medzi Igorom Matovičom a Robertom Kaliňákom bude riešiť polícia. Líder strany OĽaNO narušil tlačovú konferenciu strany Smer-SD a dostal sa do potýčky s bývalým ministrom vnútra. Teraz ich incident bude riešiť bratislavská polícia.

Igor Matovič tvrdí, že na tlačovku prišiel, aby ľuďom povedal pravdu, pretože za situáciu s migráciou sú podľa neho zodpovední Robert Kaliňák a šéf Smeru-SD Robert Fico. Počas ich vlády sa totiž schválila zmena zákona o povinnosti vydávať potvrdenia cudzincom. Matovič Smeru-SD vyčíta, že jeho poslanci neboli ochotní v uplynulých dňoch v parlamente podporiť novelu, ktorou by sa táto povinnosť zrušila. Líder hnutia tiež poznamenal, že auto, s ktorým prišiel, je súkromný majetok hnutia. Viackrát Kaliňáka vyzýval, aby mu dal pokoj a odišiel od auta. Tvrdí, že sa bránil v krajnej núdzi. Mrzia ho následné reakcie od politických strán. "Akoby stratili schopnosť hľadať pravdu a zastať si ju," vyhlásil. Vyzval šéfov strán Sme rodina, Progresívne Slovensko, KDH a SaS, aby vylúčili akúkoľvek spoluprácu s mafiou po voľbách. Kritizuje ich za to, že legitimizujú stranu Hlas-SD. Politici sa však dostali do konfliktu. Podľa Kaliňáka Matovič porušil zákon, keďže prišiel a zastavil autom na chodníku. Kaliňák už podal trestné oznámenie, Matovič oznámil, že trestné oznámenie nepodá. Pri incidente zasiahla aj hliadka mestskej polície, má ho zaznamenaný na odevných kamerách a bude ho vyhodnocovať. Konflikt odsúdili viacerí politici. V relácii Na hrane dnes budú hosťami líder strany OĽaNO Igor Matovič a predseda PS Michal Šimečka.

Relácia Na hrane ale nie je len o téme, ktorá je aktuálne vo vysielaní. Samozrejme, že diváci môžu poslať svoje podnety a námety, ktoré by chceli, aby politici rozoberali. Či už pôjde o školstvo, zdravotníctvo, obranu alebo financie, stačí vyplniť formulár, v ktorom divák dá námet či podnet. Relácia sa tak viac priblíži k ľuďom a témam, ktoré ich trápia.

Máte nejakú otázku na Igora Matoviča alebo Michala Šimečku? Neváhajte a pošlite ju priamo do relácie. Moderátorka sa opýta za vás. Relácia Na hrane bude po skončení na obrazovkách televízie JOJ pokračovať na webe joj.sk. Ak by ste sa teda nedočkali odpovede, sledujte pokračovanie online, kde budú politici odpovedať predovšetkým na divácke otázky.

Sledujte reláciu Na hrane dnes o 21:50 hod. na JOJke!