01 Na hrane

Povolebné rokovania i budúca vládna koalícia: Ktorí politici zavítajú po voľbách do relácie Na hrane?

A je po voľbách. Tie vyhral Smer - SSD na čele s Robertom Ficom. Na pomyselnom stupni víťazov skončilo na druhom mieste Progresívne Slovensko a trojicu uzatvára Hlas-SD. Robert Fico dostal poverenie na zostavenie vlády, no čas beží, pretože má len dva týždne. Ako vyzerajú povolebné rokovania a aké sú možné scenáre?

Do parlamentu sa po voľbách dostalo celkovo šesť politických strán a hnutí a jedna koalícia. Noví poslanci si v pondelok, 9. októbra, prevezmú osvedčenie o zvolení. Kto však bude v koalícii a kto v opozícii? O tom sa bude ešte niekoľko nasledujúcich dní rokovať. Robert Fico, ktorý bol premiérom už trikrát, priznal, že sa bude opäť uchádzať o funkciu predsedu vlády a že rokovania o programe budúcej vládnej koalície by mohli trvať zhruba dva týždne. A práve toľko času dostal aj od prezidentky Zuzany Čaputovej. O možných scenároch budú dnes v relácii Na hrane diskutovať Veronika Remišová z koalície OĽaNO-Kresťanská únia-Za ľudí a Tomáš Taraba zo strany SNS.

Relácia Na hrane ale nie je len o téme, ktorá je aktuálne vo vysielaní. Samozrejme, že diváci môžu poslať svoje podnety a námety, ktoré by chceli, aby politici rozoberali. Či už pôjde o školstvo, zdravotníctvo, obranu alebo financie, stačí vyplniť formulár, v ktorom divák dá námet či podnet. Relácia sa tak viac priblíži k ľuďom a témam, ktoré ich trápia.

Máte nejakú otázku na Veroniku Remišovú alebo Tomáša Tarabu? Neváhajte a pošlite ju priamo do relácie. Moderátorka sa opýta za vás. Relácia Na hrane bude po skončení na obrazovkách televízie JOJ pokračovať na webe joj.sk. Ak by ste sa teda nedočkali odpovede, sledujte pokračovanie online, kde budú politici odpovedať predovšetkým na divácke otázky.

Sledujte reláciu Na hrane dnes o 21:50 hod. na JOJke!