Na hrane - Jana Krescanko Dibáková

Dav pred parlamentom, trestný balíček i zvyšovanie platov premiéra a ministrov: Toto budú dnešní hostia!

Tisíce ľudí v stredu protestovalo pred parlamentom. Dav volal von našich zákonodarcov, no tí sa pred Slovákov nepostavili. Už dnes by poslanci mali hlasovať o kontroverznej novele Trestného zákona. Čo bude ďalej?

V utorok sa na protest dostavilo asi 18.000 ľudí. Išlo pritom už o ôsmy v poradí. Protestujúci tak chceli vyjadriť svoj nesúhlas k rušeniu špeciálnej prokuratúry a nižším trestom za korupciu. Schvaľovanie trestného balíčka sa však blíži do finále a koalícia ho schváli. Opozícii sa podarilo účinnosť zákona oddialiť, no úplné stiahnutie novely bolo od začiatku nereálne. Čo sa bude diať teraz? Aj o týchto témach dnes v relácii Na hrane budú diskutovať minister spravodlivosti Boris Susko a poslankyňa Irena Biháriová.

Relácia Na hrane ale nie je len o téme, ktorá je aktuálne vo vysielaní. Samozrejme, že diváci môžu poslať svoje podnety a námety, ktoré by chceli, aby politici rozoberali. Či už pôjde o školstvo, zdravotníctvo, obranu alebo financie, stačí vyplniť formulár, v ktorom divák dá námet či podnet. Relácia sa tak viac priblíži k ľuďom a témam, ktoré ich trápia.

Máte nejakú otázku na Borisa Suska alebo Irenu Biháriovú? Neváhajte a pošlite ju priamo do relácie. Moderátorka sa opýta za vás. Relácia Na hrane bude po skončení na obrazovkách televízie JOJ pokračovať na obrazovkách JOJ24 a na webe joj.sk. Ak by ste sa teda nedočkali odpovede, sledujte pokračovanie online, kde budú politici odpovedať predovšetkým na divácke otázky.

Sledujte reláciu Na hrane dnes o 21:50 hod. na JOJke!