Žiadne stresy z darčekov a upratovania: Chalani s Lujzou si Vianoce užívajú po svojom!

A takto to u nich vyzerá.

NAŠI už majú Vianoce v rámci seriálu s veľkým úspechom za sebou, no v skutočnom živote ich všetky starosti i radosti súvisiace s najkrajšími sviatkami roka ešte len čakajú. Lujza s Davidom a Maxom nám prezradili, ako to bude vyzerať počas týchto dní u nich doma. "Mamina varí celý deň obed, dôjde k nám babka, navečeriame sa. Nemáme kapra, ale lososa a zemiakový šalát. Potom sa rozprávame a ideme rozbaľovať darčeky," prezrádza štedrovečerné detaily David. Jeho seriálová mama Lujza zas chodí na Vianoce s mužom i deckami striedavo k svokrovcom alebo k jej rodičom. "Tento rok sú na rade naši. Ideme k mojej mamine, tam strávime dva dni a potom ideme k svokrovcom na ďalšie dva dni," vysvetľuje Lujza. Tento rok budú teda Vianoce v znamení kapustnice a podkovičiek z kapra. U Schramekovcov sa napríklad bez problémov zaobídu aj bez háld sladkostí.  

Aj na Záhorí sa budú niesť Vianoce v znamení osvedčenej klasiky. "Doma jedávame vyprážanú rybu, šalát a pukance - kúsky pečiva v mlieku s makom. Okrem toho sme posledné roky vymenili kapustnicu za šošovicovú polievku," prezrádza Maxo, u ktorého sme vďaka relácii Moja mama varí lepšie ako tvoja spoznali skvelý kuchársky talent. Zrejme teda čo-to vypomôže rodičom v kuchyni aj dnes a Ježiško mu za odmenu prinesie opäť nejaký pekný darček. Zatiaľ najkrajším boli dve vodné korytnačky, o ktoré sa stará podnes.  

Vianočné sviatky sa v mnohých rodinách spájajú aj s tradičným pôstom. A hoci Lujza doposiaľ zlaté prasiatko stále nevidela, sama sa celkom prirodzene snaží v jedle počas sviatkov ovládať. Na rozdiel od väčšiny slovenských žien jej nehrozí ani žiadna vianočná panika z upratovania a infarktové stavy z nekonečných príprav.  "Keďže na Vianoce nebývam doma, nemám vrtuľu v zadku. V tomto je to pre mňa normálne, bežné obdobie. Rada mám, aby boli všetky kôpky poukladané, veci opraté a keď sa vrátime, aby bolo upratané. Málokedy sa mi to však podarí," prezrádza Lujza, ktorá si nerobí veľkú hlavu ani z darčekov. Veď na Vianociach sú predsa oveľa dôležitejšie iné veci. "Mám kamošky, ktoré sa vyživajú v balení, chystaní a písaní menoviek. Mňa to vždy prekvapí, že kurník, veď to je zajtra. Potom to aj tak väčšinou celé nestihnem," smeje sa seriálová a ozajstná mama Lujza. Spolu s Majom a chalanmi však už má jedny Vianoce za sebou vďaka letnému natáčaniu špeciálnej vianočnej epizóde seriálu NAŠI, ktorá zožala aj u divákov obrovský úspech.  

V mene celého štábu i hercov zo seriálu NAŠI vám prajeme pokojné prežitie vianočných sviatkov. 

Vianočnú epizódu nájdete bezplatne v NAŠOM archíve!

Tagy: NAŠI Vianoce