Čo je na Vianociach a sviatkoch najdôležitejšie? Emil Horváth to vystihol úplne presne!

Najkrajšie sviatky v roku sa nezadržateľne blížia a herci z Nemocnice sa na nich tešia rovnako, ako my všetci. Zaujímalo nás teda, aké tradície majú zaužívané a čo je pre nich na sviatkoch najdôležitejšie. Ako vníma Vianoce Emil Horváth, ktorého poznáte z Nemocnice ako profesora Hrdličku?

Herca sme zastihli na krste knihy „Jednoducho Ferko“, ktorá mapuje príhody z jeho života. Emil Horváth bol krstným otcom tejto knižky. Zvykne herec obdarovávať svojich blízkych práve nejakými dobrými knižnými titulmi? „Dá sa povedať, že nie len s pribúdajúcimi rokmi ale to sú väčšinou naše dary, tie knižky,“ prezradil nám v rozhovore.


Emil Horváth nám ale prezradil aj niečo o jeho Vianociach. S rodinou ich prežívajú spoločne a to považuje na tom všetkom za najdôležitejšie. „My nie sme nejakí škrupulózni v tomto, že Vianoce musia byť tak a tak. Napokon, mali sme v rodine, že nám kedysi blízky človek umrel dva dni pred Štedrým večerom a naše Vianoce sú aj o tom, že sa prejdeme v horách. Nie je to ani o kapustnici ani o kaprovi. Je to o tom, že sme spolu tí, ktorí sa máme radi a že chceme byť spolu,“ vysvetlil nám a zároveň opísal aj nepríjemnú udalosť v rodine, ktorá v tom čase ich sviatky dosť ovplyvnila. Tak či onak, nie nadarmo sa hovorí, že Vianoce nie sú len o jedle či daroch, ale najmä o tom, s kým ich strávime, aby boli naozaj krásne, šťastné a pokojné.

Sledujte seriál Nemocnica každý utorok a štvrtok o 20:35 na JOJke!