Milovníci ruží si prídu na svoje! Špecialista na ruže prezradil ich tajomstvo šľachtenia

Viac sa dozviete v článku.

Protagonisti sa v poslednej epizóde relácie Nová záhrada vybrali do súkromného rozária za špecialistom na ruže Františkom Glváčom, ktorý sa ružami zaoberá celé desaťročia, vyšľachtil niekoľko odrôd ruží a cestuje kvôli nim po celom svete. Podľa pána Glváča je to najkrajšie rozárium na Slovensku a pestujú sa v ňom ruže, ktoré zodpovedajú záhradnému sortimentu nie len na Slovensku ale na celom svete. V rozáriu sa nachádzajú ruže, o ktoré je najväčší záujem medzi pestovateľmi a milovníkmi ruží. Pán František Glváč, ktorý sa môže pýšiť 16-timi vyšľachtenými ružami, prezradil ich tajomstvo šľachtenia.

Technika šľachtenie spočíva v tom, že zoberiete dve ruže, odtrhnete lupienky, z jednej tej ruže nazbierate peľ, na druhej ruže tie peľnice odstrihnete a samozrejme, s tým peľom opelíte blizny. Necháte dorásť šípku, tá šípka sa potom vysadí a uvidíme, čo nám z toho vyjde. Či z toho bude niečo pekné, kvalitné a tak ďalej,“ vysvetľuje jednu z techník šľachtenia špecialista na ruže František Glváč.

Sledujte teraz zadarmo v archíve poslednú epizódu relácie Nová záhrada a poďte sa pozrieť spolu s protagonistami do krásneho rozária, v ktorom sa nachádzajú najvyhľadávanejšie ruže z takmer celého sveta!