Ako spraviť z nudného priestoru: Teplý, rodinný a zároveň staromódny byt?

Poďte sa pozrieť, akú vizualizáciu Lucia navrhne...

V Novom bývaní budeme hľadať príjemne bývanie v okolí Vysokých Tatier, konkrétne v Poprade.  Mladý párik plánuje čoskoro svadbu a chce si založiť rodinu. Byt by mal pôsobiť teplo, rodinne ale zároveň aj trochu staromódne. Ďalšie kritéria: Trojizbový byt, ktorý by mal aspoň 70 metrov štvorcových a mal by mať veľkú kuchyňu. Finančný limit páru je 63 tisíc eur.

Realitný maklér predvádza byt v Poprade, ktorý sa nachádza na druhom poschodí zo siedmych. Byt má 69 metrov štvorcových, je trojizbový a zrekonštruovaný: Má prerobené jadro a zmenenú dispozíciu. Cena bytu je 57 tisíc eur. Nevýhodou bytu môže byť vchod do vnútra bez vstupnej chodby rovno do otvoreného priestoru.
„Vedeli by sme si hneď predstaviť, ako by sa to dalo vyriešiť, aby sa priestor trošku predelil a keď príde nejaký hosť, aby vstúpil do chodby a nie hneď do otvoreného priestoru,“ hovorí Adriana.

Architekta Lucia Ortutová prichádza a podáva návrh na vizualizáciu bytu tak, aby sa čo najpresnejšie priblížila vkusu Adriane a Radovi: „V prvom rade tento byt, čo sa týka základnej koncepcii, nie je vôbec zlý a už prešiel základnou rekonštrukciou. Pri vstupe som presunula skriňu a vyriešime ju tvarovo inak: Bude pôsobiť ako predeľ medzi dennou časťou, vstupnou časťou a kuchyňou. A tam práve môže byť knižnica z jednej strany a z druhej strany nejaká šatníková drobná vec.
Vymenila by som detskú izbu so spálňou. Deti ešte nemáte, takže luxus tej spálne je pre vás prioritnejší. Či už je byt riešený tak alebo inak, veľakrát nám materiály na záver dokážu nejakým spôsobom pomôcť, čo je veľmi dôležité. Viem, že sa vám páči tmavšie drevo alebo tmavšia podlaha na zem. Nebola som si istá, ktorá z týchto troch bude najlepšia.
Najväčšie plochy budú stále svetlé. Základné plochy by sa nachádzali v základnej farebnej škále: Hovoríme o stenách, možno o kuchynskej linke a o dverách. Vyhli by sme sa čisto bielej,“
hovorí architektka Lucia na záver.

Zamieša Lucia karty pri výbere bytu? Pozrite si teraz zadarmo v archíve reláciu Nové bývanie a sledujte, akú vizualizáciu bytu navrhne architektka Lucia Ortutová!