Obrovská obývačka a malé spálne? Architektka Lucia je pripravená búrať!

Pozrite si jej vizualizáciu.

V najnovšej epizóde Nové bývanie hľadáme nový domov v Trenčíne. Novinár Tibor by chcel bývať neďaleko prírody. Byt by mal byť tehlový a hlavne priestranný so štyrmi peknými izbami. Finančný strop je 150 tisíc eur.
Tibora berieme do zabývaného bytu, ktorý ale vieme pomocou šikovnej architektky Lucie Ortutovej zmeniť podľa jeho predstáv. Byt je trojizbový a jeho veľkosť je 85 metrov štvorcových vrátane loggie. K bytu patrí murovaná pivnica vo výmere troch metrov štvorcových.

Výhody bytu sú: Priestranná prepojená predsieň s kuchyňou a obývačkou. Byt má však aj záporné stránky: Izby na spanie sú malé a kúpeľňa je skôr pre dieťa ako pre dospelého človeka. Najvyšší čas, aby prišla architektka Lucia odprezentovať svoj návrh na vizualizáciu.

„Tu by nám vznikol predeľovací prvok, ktorý predelí jedálenskú časť od kuchynskej. Inak by som vyriešila priečku, ktorá je vo vstupe, aby sme dostali viac miesta do obývačky. Drobné priečkové úpravy sa udiali medzi spálňou a detskou izbou. Momentálne sú tie izby otočené opačne. V tej malej miestnosti, v ktorej je uložené rohové okno je umiestnená spálňa a naopak. A ja by som práve potrebovala tú spálňu normálnu funkčnú a prehodiť ju do väčšej miestnosti. Tým pádom by nám chýbal úložný priestor v obidvoch, takže preto sa tá priečka medzi nimi trošku zmenila. Tu by ste mali veľkú vysokú skriňu. Ja by som sa to snažila celé integrovať do tej pozície, aby to nebola funkcia na viac a fungovala s celým priestorom: Tu je vaše maličké pracovisko. Tu by boli vysoké skrine a tu by ste sedeli vy. Mali prehľad o všetkých a keď budete chcieť,  môžete za sebou zatvoriť," hovorí Lucia.

A ako by sme mohli vyriešiť kúpeľňu? "Na pravú stranu by som usadila krásnu umývadlovú dosku a pod ňu by som usadila práčku. Na druhú stranu by som šupla sprchovací kút na celú stenu: Len čisté jedno sklo, pekne osadený sprchovací žľab do podlahy, aby to bolo celé čisté a tým pádom bude tá kúpeľňa krásna a v poriadku," vysvetľuje Lucia.

Napriek tomu, že bol Tibor viac naklonený k prvému bytu, Lucia ho po vizualizácii spochybnila. Ako sa napokon rozhodne? Pozrite si teraz zadarmo v archíve reláciu Nové bývanie a sledujte vizualizácie našich šikovných architektov!