Úžasná rekonštrukcia 150-ročného domu! Šikovný architekt Bali opäť nesklamal

Ako sa páči vám rekonštrukcia domu?

V Novom bývaní si hľadali nový domov Monika so svojou dcérou Alžbetkou. Hľadali rodinný dom v okolí Martina s väčším pozemkom, ktorý bude taktiež domovom aj ich plánovaného štvornohého miláčika – koňa. Monikin finančný limit je 105-tisíc eur.
Jedna z ponúk sa nachádzala v obci Blatnica, neďaleko Martina. Je to 150-ročný dom, ktorý bol v roku 2010 vyhlásený ako kultúrna národná pamiatka. Brána s domom prežila druhú svetovú vojnu. Pozemok má  680 metrov štvorcových a rozloha domu má 190 metrov štvorcových. Dom je však v neobývateľnom stave a potrebuje nutne rekonštrukciu.

Architekt Bali má už pre Moniku s Alžbetkou pripravenú vizualizáciu: „Keďže to je pamiatkovo chránená budova, nič nemeníme ani nebúrame, ani nechceme. Funkčne som rozdelil miestnosti. Keď začneme so vstupom, ako sme videli tú klenbovú strechu s tou pieckou, tak to bude ako keby vstup. Napravo bude obývačka, s tou pieckou môžeme kúriť, naľavo dáme kuchyňu s plastickými farbami. Taký škandinávsky štýl,“ vysvetľuje architekt Bali.

Cena 150-ročného domu je 75-tisíc eur a  cena prvej základnej rekonštrukcie by bola od 30-tisíc eur. Rozhodne sa Monika s Alžbetkou napokon práve pre dom, ktorý je kultúrnou národnou pamiatkou?

Sledujte teraz zadarmo v archíve novú epizódu relácie Nové bývanie!