Mezonetovy byt profilova foto

Kúpili ste si holobyt a rozhodujete sa, ako ho atraktívne a moderne zariadiť?

Nechajte sa inšpirovať vizualizáciou od architektky.

V relácii Nové bývanie sme hľadali naposledy byt alebo dom na Záhorí pre mladý sympatický pár. Záujemcovia neboli rozhodnutí, či sa chcú presťahovať do bytu alebo do rodinného domu, a tak im moderátor Vlado Voštinár ukázal viacero možností. Dvojica priznala, že preferuje dom, no pokiaľ by mali ísť do bytu, mal mať väčšiu terasu. Maximálny finančný strop na nové bývanie mali 130-tisíc eur.

Jednou zo zaujímavých ponúk bol byt v Stupave, ktorý dvojicu zaujal najmä svojou lokalitou. V novostavbe sa nachádzal mezonetový štvorizbový byt s veľkou terasou, ktorý mal 83 metrov štvorcových. Byt má podlahové kúrenie a dá sa zakúpiť aj ako holobyt. Síce nebol zariadený, no architektka Silvia Brna sa na mladý pár pripravila a prišla do bytu s kompletnou vizualizáciou.

„Ja som vám navrhla kuchyňu v tvare L s barovým pultom. V byte sa nachádzajú tri spálne, ale jednoznačnou spálňou by bola miestnosť, ktorá je na prvom poschodí,“ vysvetľuje Silvia. Záujemcovia preferovali prírodné farby a podľa toho Silvia aj prispôsobila vizualizáciu a použila veľa kameňa a dreva. „Čo sa týka hlavného priestoru, tak je tam výrazná stena, ktorú by sme obložili pekným kamenným obkladom. A tiež som ho zakomponovala do barovej časti a tam som vám ešte dala aj takú vínnu chladničku. Výrazným farebným prvkom by bola oranžová sedacia súprava, ktorá by bola takým akcentom celého dizajnu,“ hovorí architektka Silvia Brna.

Mesačné náklady tohto bytu sa pohybujú od 100 do 120 eur a cena bytu je 130-tisíc eur. Cena parkovacieho miesta by nových majiteľov vyšla na 3000 eur.

Pozrite si teraz zadarmo v archíve novú epizódu relácie Nové bývanie!