Radúz vyhlási lov na milovanú ženu: Podarí sa mu Ladu nájsť?

Radúz pochybil a trvalo, kým na to prišiel. Keď však zistil, že urobil najväčší omyl svojho života, chce urobiť prvé aj posledné, aby to napravil. Podarí sa mu to?

​Radúz chcel stoj čo stoj potomka. Keď vak prišiel na to, že ho svorka so ženou vodili za nos, rozhodol sa jej pomstiť. Najskôr ju verejne potupil a potom ju spútal v kobke. Práve tam ju navštívil a nebol sám. Aby svojej manželke ublížil ešte viac, donútil ju pozerať, ako si on užíva so ženou, ktorá mu dokáže priviesť dieťa na svet. Neskôr však svoje kruté konanie oľutuje a chce to napraviť. Lenže Radúzovej žene sa podarí zmiznúť z hradiska. Starešina preto na ňu vyhlási lov. Zahrnie doň aj susedné hradisko a, samozrejme, neštíti sa aj štedro odmeniť. Nájde sa niekto, kto bude mať cenné informácie pre Radúza? To sa dozviete už dnes večer na JOJke. 

Príbeh zasadený do siedmeho storočia sleduje osudy obyvateľov Karpatskej kotliny v čase pred spojením slovanských kmeňov. Mladej bylinkárke Drahe vstúpi do života záhadný cudzinec, ktorého nájde dobitého počas slávnosti postrižín. Rozhodne sa mu pomôcť rozpomenúť na to, odkiaľ prišiel, a popri tom sama zistí mnohé o sebe. Kým sa však naučí, ako narábať so svojimi zvláštnymi schopnosťami, v susednom hradisku sa odohrá tragédia, ktorá obráti život miestnych ľudí naruby.

Nenechajte si ujsť dve epizódy Slovanov už dnes večer o 20:35 hod. na JOJke!