Veľká prestíž pre Slovensko! Nenechajte si ujsť parkúrový Pohár národov: Poznáme detaily podujatia!

Obrovská prestíž pre Slovensko! Do hlavného mesta prichádza parkúrový Pohár národov Európskej jazdeckej federácie. Sledovať ho môžete aj na obrazovkách JOJ šport!

Na Slovensko sa vracajú prestížne tímové súťaže v parkúre. Bratislavské Tyršovo nábrežie privíta v dňoch 19. až 22. mája parkúrový Pohár národov Európskej jazdeckej federácie. Hlavnými cieľmi organizátorov akcie je navrátiť jazdeckú tradíciu späť do Bratislavy. Podujatia sa zúčastnia jazdci a kone z celkovo jedenástich krajín. Pripravený je bohatý program pre návštevníkov a na svoje si prídu aj rodiny s deťmi. Organizátori očakávajú približne tridsaťtisíc návštevníkov a vstupné je úplne zadarmo! „Veľké parkúrové preteky budú začínať vo štvrtok až do nedele, každý deň od rána, od ôsmej hodiny, zhruba do sedemnástej do večera, takže všetci sú pozvaní. Sú tu pripravené tribúny pre ľudí bezplatne, takže je tu kapacita pre tisíc ľudí plus okolo arény môžu ľudia kdekoľvek stáť,“ uviedol hlavný organizátor podujatia, Peter Pukalovič. Ten nám v rozhovore povedal, že je pripravený program aj pre tých najmenších. „V okolí arény je pripravené malé expo, kde sú koníčky, iné veci okolo koní, kolotoče pre deti či jazdy na koníkoch,“ dodal Pukalovič. Viac sa dozviete vo videu HORE.

Peter Pukalovič, Gordana Turuk a Ján Hrčka Zdroj: TV JOJ

​Tradícia parkúrového skákania sa vracia do nášho hlavného mesta po piatich rokoch a na prestížnom podujatí uvidíte významné osobnosti tohto športu, ale aj majestátne kone za milióny eur. To, že sa bude rozhodne na čo pozerať, potvrdil aj samotný riaditeľ Pohára národov, Róbert Pál. „Tak máme tu jazdcov z pätnástich krajín, v pohári národov sa nám predstaví jedenásť krajín, máme tu dokopy 172 jazdcov a 244 koní,“ uviedol Pál. Je teda zrejmé, že to bude naozaj podujatie svetových rozmerov. Čo ale bolo potrebné urobiť preto, aby mohlo byť takéto podujatie uskutočniteľné? „Najprv sme museli urobiť veľký návoz, aby sme vyrovnali tú plochu, aby na ňu mohla ísť špeciálna guma, na ktorej je uložený tento piesok, ktorý potom balíme v pondelok, aby sa všetko mohlo dať do pôvodného stavu, aby Tyršák bol zase Tyršákom,“ povedal Róbert Pál.

Vypočujte si viac informácií, ktoré prezradil o tomto podujatí Róbert Pál,
riaditeľ Pohára národov Európskej jazdeckej federácie:

​Za spomenutie stoja rozhodne aj trofeje, ktoré si jazdci odnesú z turnaja. Tie vytvorila umelkyňa Gordana Turuk. Tá strávila nad výrobou originálnych a vzácnych trofejí obdivuhodný čas. „Začali sme pred dvomi mesiacmi takou intenzívnou tvorbou a prácou s tým, že sme si museli všetko prichystať, zadovážiť veľa zlata, veľa platiny, veľa bronzu, veľa skla a dostať dobrú energiu a ísť pracovať do ateliéru,“ prezradila tvorkyňa trofejí, Gordana Turuk. Umelkyňa vytvorila pre toto podujatie spolu 18 trofejí. Viac zaujímavostí o originálnych cenách a ich tvorbe sa dozviete v rozhovore s umelkyňou.

Gordana Turuk o tvorbe trofejí pre Pohár národov Európskej jazdeckej federácie:


​Nenechajte si ujsť Pohár národov na kanáli JOJ ŠPORT v piatok a v sobotu v priamych prenosoch!

Tagy: JOJ ŠPORT