Uhorčík štartuje už dnes večer: 5 dôvodov, pre ktoré si ho určite musíte pozrieť!

Komediálny seriál Uhorčík je ľahkou komédiou na zbojnícke výčiny a zároveň príjemným oddychom v tejto náročnej dobe. Ide o naozaj výnimočný projekt a my sme pre vás spísali päť dôvodov, pre ktoré si dnes večer Uhorčíka určite musíte pozrieť!

1. Skvelé herecké obsadenie
V Uhorčíkovi si zahrali desiatky hercov a dovedna boli na pľaci stovky účinkujúcich. Pred kamery sa postavili ostrieľané herecké tváre ako René Štúr, Juraj Rašla, Sväťo Malachovský, Marián Labuda ml., ale šancu dostali aj tváre známe z muzikantskej brandže ako Tomáš Bezdeda a Martin Mihalčín. Okrem toho sa v jednotlivých častiach môžete tešiť na množstvo epizódnych postáv zvučných mien. „Ja osobne nepoznám obdobu takéhoto seriálu – či už na Slovensku alebo v zahraničí. Je veľkovýpravný, máme veľa hercov, aj nových hercov, veľa postáv,“ prezradil režisér Uhorčíka Michal Žídzik.

Uhorčík Zdroj: TV JOJ

2. Nakrúcanie v malebnej prírode
Už od prvej chvíle, ako vznikal námet na tento seriál, bolo jasné, že sa bude točiť v exteriéri. Všetky scény, ktoré v seriáli uvidíte, sa teda nakrúcali v reálnych priestoroch. Zázemím pre seriál Uhorčík bola gazdovská dedinka Abeland, ktorá sa nachádza v malebnej prírode pri Lozorne. Tunajšie prostredie vytvorilo krásne a živé pozadie pre vznik seriálu. Nakrúcalo sa však aj v prostredí Malej Fatry – v národnej prírodnej rezervácii Chleb.Prostredie je úžasné. Dá sa povedať, že 80 – 90 percent našich obrazov sa koná v exteriéri. V nádhernom exteriéri. Máme tam veľa prírody, veľa ľudových motívov. Točíme v krásnej dedinke Abeland, ktorá je útulným skanzenom. Tu sme točili väčšinu našich obrazov,“ potvrdil Židzik.

Juraj Rašla v seriáli Uhorčík Zdroj: Juraj Rašla Photography

3. Skvelá výprava
Pre účely nakrúcania boli použité desiatky nádherných dobových kostýmov, veľa parochní, dobovej obuvi či doplnkov. Nechýbalo ani množstvo rekvizít, ktoré sú neodmysliteľnou súčasťou Uhorčíka.Ja som nikdy nezažil takto náročnú produkciu. Boli tu vozy, koče, kone, pohoniči, akrobati, parkúristi, komparzisti, kostýmy, laná s kladkami. Strieľame z lukov, mizneme v lese a znovu sa objavujeme, čiže, je to veľmi trikové. Je to nesmierne náročné na výrobu. Strašne by som ľutoval, keby som sa na to nedal,“ povedal Juraj Rašla, ktorý stvárňuje Juraja Jánošíka.

4. Množstvo chytľavej hudby
Neodmysliteľnou súčasťou seriálu Uhorčík je aj skvelá hudba. Dokazuje to titulná skladba, ktorú naspievala kapela Heľenine oči a má rovnomenný názov – Uhorčík. „Pesnička vznikla v porovnaní s ostatnými pomerne rýchlo – dokončil som ju s hudbou aj s textom za tri dni. Bolo to dôsledkom toho, že som sa pár dní predtým rozprával s mojím kamarátom Reném Štúrom, ktorý mi opísal svoj nápad na nový zbojnícky seriál. Takže som mal tému, ktorá ma bavila – vtedy sa mi pesničky vymýšľajú dobre a rýchlo. Málokedy sa mi stalo, že by som sa pri vymýšľaní textu uchechtával tak, ako pri tomto. Následne som pieseň s mojimi šikovnými chlapcami z kapely Heľenine oči dal do finálnej podoby,“ povedal frontman kapely Martin Mihalčín, ktorý v seriáli hrá zbojníka Ilčíka.

5. Humor
Na nakrúcaniach vždy panovala veľmi príjemná, kamarátska a veselá atmosféra, ktorá sa preniesla aj do výsledného produktu. Je to spôsobené aj tým, že nielen herci, ale aj viacerí členovia štábu sa poznajú dlhé roky a sú si navzájom druhou rodinou. „Tento projekt je zvláštny tým, že ľudia tu niečo vymyslia na tomto mieste a hneď sa to do toho seriálu vloží. Je to veľmi živý organizmus a ja som ešte nikdy nič podobné nerobil,“ zhodnotil Rašla. Zaujímavosťou tiež je, že Uhorčík nie je žánrovo čistý seriál. Snúbi sa v ňom niekoľko žánrov a viaceré typy humoru. Je to uletený seriál, paródia, bláznivá komédia, čiže, je to mix viacerých žánrov. Aj v tom je jedinečný,“ dodal režisér.

Sledujte komediálny seriál Uhorčík už dnes o 20:35 na JOJke!

Tagy: Uhorčík