Predstavujeme vám hlavných hrdinov seriálu Uhorčík: Zoznámte sa so zbojníckou družinou!

Už v sobotu odštartuje na obrazovkách JOJky nový komediálny seriál Uhorčík, ktorý je ľahkou paródiou na zbojnícke výčiny. Skôr než si pozriete prvú časť, zoznámte sa s jednotlivými členmi zbojníckej družiny a s ich najväčšími úhlavnými nepriateľmi!

Pokojný život tvorivej skupiny pod vedením umeleckého šéfa Tomáša Uhorčíka sa nenávratne rozvíri príchodom nového člena a budúceho vodcu - Juraja Jánošíka. Skupina sa zmení na zbojnícku a začína písať úplne novú históriu v horných Uhroch.

Život zbojníka rozhodne nie je ľahký. To nie je len rabovať a užívať si mediálnu slávu, ale aj trénovať kondičku, zbojnícke prepady a umelecký prejav. Znamená to aj žiť neustále s drábom Csákym v pätách. Tesne za ním sa obvykle zjaví gróf Somlónyi, ako objednávateľ zlapania zbojníkov a ich zatvorenia do žalára. Tesne vedľa neho zasa grófka Somlónyi, krehká a o to znudenejšia manželka, bažiaca po akejkoľvek zábave, ktorá rozptýli dlhé chvíle čakania v kaštieli. Zbojníci sú na to úplne ideálni.

Podľa čoho sa vyberalo herecké obsadenie a ako to vyzeralo na nakrúcaní minulé leto? Pozrite si video:

Aj keď je Uhorčíkova tvorivá duša ohrozovaná z každej strany, nevzdáva sa a je stále o krok vpred. Až tak, že svoju dobu predbehol a zostal nepochopený celou družinou. Napriek tomu sa s láskou stará o Jánošíkov imidž a snaží sa z neho vykresať vzor, ktorý by mohli nasledovať generácie. Je krôčik od úspechu. Už len ukočírovať členov družiny: Hrajnohu, Slotovčíka, Ilčíka, Hendikepčíka, Rapčíka a následne ubitý pospolitý ľud.

Zoznámte sa s dokonalou družinou zbojníkov, ktorá je zostavená v súlade práv Uhorskej únie:

TOMÁŠ UHORČÍK Zdroj: TV JOJ

TOMÁŠ UHORČÍK (René Štúr)
Uhorčík je skutočným mozgom všetkých operácií a aj celej umeleckej zbojníckej družiny. Navonok je to drsný chlapík, no o svojich chlapcov sa stará s láskou. Má rád moc, je trošku urážlivý, samoľúby a egocentrický. Z toho vyplýva aj jeho ďalšia povahová črta – neznáša, keď mu niekto skáče do reči. Je to držgroš, ktorý okamžite zinkasuje naspäť to, čo Jánošík rozdá. Vždy prináša inovatívne a nadčasové riešenia rôznych situácií. Má dvojičku – sestru Brigitu.

JURAJ JÁNOŠÍK Zdroj: Juraj Rašla Photography

JURAJ JÁNOŠÍK (Juraj Rašla)
Jánošík sa dal s umeleckou družinou dokopy jedného krásneho dňa na koncerte v Terchovej. Odvtedy je marketingovou tvárou tejto zbojníckej družiny. Niet divu – je to zvodca a (nielen) pre ženy je absolútne neodolateľný. Je to muž so srdcom na pravom mieste, ale i on má svoje slabiny. Je trochu nešikovný, lebo má intoleranciu na pohyb. Hovorí vždy jasne a zrozumiteľne, no nie vždy správne. Ostatní nenápadne zachraňujú jeho povesť chlapa – idola.

HRAJNOHA Zdroj: Juraj Rašla Photography

HRAJNOHA (Marián Labuda ml.)
Ozajstný valibuk a hromotĺk je často veľmi úsmevným prvkom umeleckej družiny. Po brutálnom zápase s medveďom, ktorý neskončil bez následkov, hovorí o oktávu vyššie, čo vyvoláva časté pobavenie v družine. Keď sa však vytočí, všetci pred ním majú rešpekt. Je totiž ako tlakový hrniec – keď mu stúpne para, je nezastaviteľný. Hrajnoha je silný ako noha od gulečníka a chlapov zapletá ako vianočky. Všetkých by najradšej strieskal, keby mohol.

SLOTOVČÍK Zdroj: TV JOJ

SLOTOVČÍK (Tomáš Bezdeda)
Mladý národne cítiaci folkový spevák nevynechá ani jednu príležitosť na to, aby prejavil svoje umelecké sklony. Útočí svojím gitarovým sólom a jeho najobľúbenejšia pesnička je Krásne krásna. Je pôvodným majiteľom originálnej receptúry slovenskej tresky, ktorú mu dráb Csáky sprosto ukradol. Nielen preto ho z duše neznáša. Zároveň ho tak trochu akceptuje, pretože práve Csáky je najoddanejší fanúšik jeho hudby a spevu.

ILČÍK Zdroj: TV JOJ

ILČÍK (Martin Mihalčín)
Ilčík je stratég, ktorému však trvá pomerne dlho, kým niečo povie. Má totiž rečovú chybu -zajakáva sa. Je m
ajster sveta v dojení cicíkov, držiteľ ocenenia Zlaté vemeno. Má výborný čuch a nepriateľa zavetrí na diaľku. Výborne si rozumie s Hendikepčíkom a spolu tvoria základ prieskumnej jednotky zbojníckej družiny.

RAPČÍK Zdroj: Juraj Rašla Photography

RAPČÍK (Nathael Luciano Tsimbazafy)
Migračná vlna neobišla ani horné Uhry a priniesla domestikovaného emigranta, teraz už Slováka ako repa. Podľa oficiálneho nariadenia Cechu uhorských hudobníkov musela umelecká družina napĺňať povinné kvóty a tak ho pribrali do skupiny. Rapčík do ich hudobnej tvorby priniesol nový vietor a vďaka nemu sa konečne aj zladili. Neskôr sa prejaví aj ako exotický zvodca.

HENDIKEPČÍK Zdroj: TV JOJ

HENDIKEPČÍK (Roman Kovačovič)
Hendikepčík je mĺkvy čudný chlapík s drevenou nohou. Je to bojovník, ktorý sa nikdy nevzdáva, ak bojuje za správnu vec. Vždy je na bojisku prvý a posledný z neho odchádza. Všetkým naháňa strach svojím imidžom zabijáka, no v skutočnosti je to dobrá duša. Je najlepším kamarátom Ilčíka.

dráb CSÁKY Zdroj: TV JOJ

dráb CSÁKY (Jozef Adamčík)
Všade bol, všetko videl a kde nebol, tam sa určite chystá. Pravá ruka grófa Somlónyiho a jeho najvernejší poskok je najväčší a najkrutejší had. Je úhlavným nepriateľom zbojníkov aj poddaného ľudu. Je majster kamufláže a infiltruje sa naozaj všade.

gróf SOMLÓNYI Zdroj: TV JOJ

gróf SOMLÓNYI (Sväťo Malachovský)
Zemepán je rakúsko-uhorský nadradený miešanec a podnikavý tyran. Neohrozene urodzený pán Liptovskej stolice je neurotik, ktorý ľahko vybuchne a smútok s hnevom sa u neho striedajú rýchlejšie ako aprílové počasie. Tento pán sveta sa vyžíva v ponižovaní ostatných, najmä drába Csákyho. Miluje svoju ženu, grófku, pre ktorú by spravil všetko na svete. Napriek tomu si občas zájde do miestneho bordelu na výlet.

grófka SOMLÓNYI Zdroj: TV JOJ

grófka SOMLÓNYI (Henrieta Kolláriková)
Jemná, ale zároveň vášnivá grófka pôsobí ako lesná víla a vždy sa snaží pútať pozornosť a byť stredobodom záujmu. Keďže pôvodom je šľachtičná z nižšieho stavu, jej životným úspechom bola svadba s grófom. To jej však nebráni v tom, aby žmurkala na Csákyho a na zbojníkov. Chce byť skrátka milovaná a občas cíti, že ju gróf zanedbáva, čo mu neustále vyhadzuje a oči. Je to jediná osoba, ktorá si môže dovoliť oponovať mu.

BRIGITA UHORČÍKOVÁ Zdroj: TV JOJ

BRIGITA UHORČÍKOVÁ (René Štúr)
Vizionárka, vedma, prorok a ježibaba v jednom je Uhorčíkove jednovaječné dvojča. Miluje Jánošíka, slivkové gule, tanec, hudbu a klobásy. Ale najmä toho Jánošíka. Jej snom je získať jeho priezvisko a žiť s ním šťastne, až kým nepomrú. Keďže má veštecké schopnosti a vidí budúcnosť, napomáha Uhorčíkovi pri jeho zbojníckych výčinoch. On jej na oplátku sľubuje, že Jánošíka spracuje a dá ich dokopy.

Sledujte komediálny seriál Uhorčík už v sobotu o 20:35 na JOJke!