Nalaďte sa na Vianoce už teraz: Vyskúšajte východniarsku máčanku podľa grófky Somlónyi!

Zbojníci vraj nežijú preto, aby jedli, ale jedia preto, aby žili. Lenže prečo varia? Lebo ich to baví! A vás tiež pobaví, keď jeden z nich varí a všetci ostatní mu do toho kibicujú.

Uhorčík - Zbojnícke recepty - Zbojnícka máčanka Zdroj: TV JOJ

Potrebujeme:
šťava z kyslej kapusty tzv. juška
hríby namočené vo vlažnej vode
bobkový list, nové korenie, rasca, červená mletá paprika, soľ
cibuľa
cesnak
maslo
údená krkovička
klobása
voda
hladká múka

Uhorčík - Zbojnícke recepty - Zbojnícka máčanka Zdroj: TV JOJ

Postup:
No hrnca nalejeme šťavu z kyslej kapusty a pridáme do nej bobkový list, rascu, nové korenie a pretlačený cesnak. Do variacej sa šťavy vložíme klobásu, údenú krkovičku pokrájanú na plátky, huby a posolíme. Medzitým vo vode vymiešame tri polievkové lyžice hladkej múky. Kým sa polievka varí, na masle popražíme nadrobno nakrájanú cibuľku, ktorú neskôr poprášime mletou červenou paprikou. Keď bude mäso v polievke uvarené, vyberieme ho a za stáleho miešania vlejeme pripravenú zátrepku. Následne ešte varíme desať minút. Na záver osolíme. Servírujeme s popraženou cibuľkou, nakrájanou klobásou, údenou krkovičkou a čerstvým chlebom. Zbojnícku dobrú chuť!

redakcia / LF

redakcia / LF

Viac článkov od autora