Skvelý tip na rýchlu večeru: Pripravte si pikantné Zbojnícke trhance podľa Jánošíka!

Zbojníci vraj nežijú preto, aby jedli, ale jedia preto, aby žili. Lenže prečo varia? Lebo ich to baví! A vás tiež pobaví, keď jeden z nich varí a všetci ostatní mu do toho kibicujú.

Uhorčík - Zbojnícke recepty - Zbojnícke trhance Zdroj: TV JOJ

Potrebujeme:
olomoucké syrečky
cibuľa
cesnak
slanina
chilli papričky
soľ, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, škorica
zelená paprika
papričky jalapeňos
chlieb
klobása
mleté bravčové mäso
paradajkový pretlak

Uhorčík - Zbojnícke recepty - Zbojnícke trhance Zdroj: TV JOJ

Postup:
Na panvici popražíme nadrobno pokrájané slaninu a po chvíľke pridáme pokrájanú chilli papričku, cibuľu a cesnak. Následne poprášime čiernym korením, mletou červenou paprikou, soľou a pridáme pokrájanú klobásu. Keď je všetko spolu podusené, pridáme mleté mäso. Keď sa mäso zatiahne, pridáme nakrájanú zelenú papriku a papričky jalapeňos podľa chuti. Poprášime škoricou. Pred koncom pridáme trochu paradajkové pretlaku. Na vrch položíme olomoucké syrečky a necháme ich jemne rozpustiť. Podávame naložené na opraženom chlebíku. Zbojnícku dobrú chuť!

redakcia / LF

redakcia / LF

Viac článkov od autora