Matka ju opustila a otec spáchal samovraždu: Sarah dnes žije s dedom zo 6 eur na deň!

Osud sa s ňou nemaznal! Hoci je tínedžerka Sarah na prvý pohľad usmievavým dievčaťom, v skutočnosti vo svojom vnútri nosí priveľa bolesti. Odmalička zažívala také veci, o akých sa jej rovesníkom ani len nesníva.

Do troch rokov žila Sarah s rodičmi tak ako všetky ostatné deti. Po ich rozvode sa však začal kolotoč trápenia a problémov. „Rodičia sa rozviedli a ja som zostala žiť s mamou. Mama si ale našla ďalšieho partnera, s ktorým mala dieťa. Moju nevlastnú sestru Slávku. Ja som sa o ňu starala, keď mama chodila po vonku alebo spala. Ja som bola tá, ktorá jej robila ako štvorročná raňajky,“ povedala V Siedmom nebi Sarah, ktorá teda už ako dieťa musela dospieť. Matke jej správanie neodpustila dodnes. „So svojou matkou nevychádzam a nikdy vychádzať nebudem. Lebo, to, čo spravila, ako sa zachovala a ako sa chová doteraz, to nie je matka. Matka nie je tá, ktorá len porodí, ale aj tá, ktorá vychová,“ skonštatovala. Jedného dňa sa totiž jej matka zbalila a odsťahovala sa z Humenného do Prahy aj s dcérou Slávkou. Sarah ostala na východe. Našťastie, ujal sa jej biologický otec. „Bolo to asi najkrajšie obdobie môjho života. Bol to najúžasnejší otec, akého som mohla mať. Keď som žila s otcom, mala som pocit, že som s niekým, kto ma má naozaj rád. Kto má záujem sa o mňa starať,“ zaspomínala si.

Otec bol pre Sarah naozaj všetkým.

​No ani toto šťastie pre ňu netrvalo večne. V roku 2016 sa jej život opäť obrátil naruby. Milovaný otec ju totiž navždy opustil. „Bola som v Prahe, šla som za sestrou. Mala som tam byť dva týždne. Po týždni mi bolo oznámené, že môj otec sa obesil,“ povedalo dievča so slzami v očiach. Po otcovej smrti sa pre Sarah stali bezpečným prístavom už len starí rodičia. Keď sa už všetko upokojilo a znovu žili spokojným a bezstarostným životom, prišla ďalšia rana osudu. Minulý rok totiž babka tejto stredoškoláčky umrela. Sarah tak zostala žiť sama s 80-ročným dedkom Andrejom. Ich život zďaleka nie je jednoduchý. Keďže je dedo na dôchodku, po zaplatení všetkých účtov im na deň ostáva 6 eur. Nehovoriac o ranách, ktoré im po všetkých udalostiach na duši ostali. Andrej je silne veriaci a Sarah by mu chcela dopriať návštevu do najsvätejšieho miesta na zemi – do Jeruzalemu, aby sa tam mohol pomodliť za duše tých, ktorí ich opustili a tiež za to, aby mu zdravie slúžilo aspoň tak, aby Sarah vychoval k dospelosti.

Nenechajte si ujsť tento strhujúci príbeh V siedmom nebi už v nedeľu o 20:35 na JOJke!

Lenka Filipová

Lenka Filipová

Viac článkov od autora