Ako sa plánuje svadba, ktorá sa odohrá V siedmom nebi? Odhalíme vám tajné zákulisie!

Svadba je veľkým dňom v živote zaľúbencov, preto ho treba dôkladne naplánovať. Svadobný obrad a detaily s ním spojené sa v mnohých prípadoch chystajú aj rok dopredu. Ako to však vyzerá v prípade, že sa svadba odohrá na nakrúcaní televíznej relácie? Toto je tajné zákulisie príprav!

Skôr, než sa vôbec začne plánovať svadba, ktorá sa v štúdiu odohrá, musia prebehnúť zásnuby. Zaľúbenci, ktorí sa V siedmom nebi zosobášia, sa obvykle zasnúbia priamo v dokrútke. Potom sa začne vybavovanie. Aby však tvorcovia a produkčný tím mohli všetko naplánovať, potrebujú mať „spojenca“. Tým je jeden z budúcich manželov, ktorý o svadbe v štúdiu dopredu vie a je produkcii vo vybavovaní nápomocný. „Úplne prvým krokom je zariadiť „papierovačky“. Jeden z manželov musí v mieste trvalého bydliska na matrike vybaviť takzvaný delegačný list. Následne ho pošle nám a my ho odnesieme na príslušný Mestský úrad v Bratislave. Zaplatia sa právne poplatky a prípravy sa môžu začať,“ vysvetlil vedúci výroby relácie Róbert Martiniak. Tento prvý krok sa musí odohrať najneskôr 7 dní pred obradom. Na mestskom úrade sa vybavuje aj oddávajúci. Je ním starosta Ružinova Martin Chren, keďže štúdio, v ktorom sa relácia nakrúca, sa nachádza v mestskej časti Ružinov. Svedkov k obradu si určí jeden z manželov (pozn. red. - ten, ktorý o obrade vie). Obvykle sú to rodinní príslušníci, ktorí sa na danom nakrúcaní budú fyzicky nachádzať.

Zásnuby Mišky a Petra boli ako vystrihnuté z romantického filmu. Zdroj: TV JOJ

​​Aby sa budúci mladomanželia cítili v štúdiu naozaj výnimočne, nesmie na scéne chýbať svadobná výzdoba. Tú má pod palcom eventová firma, ktorá dodáva všetky dekorácie do relácie. Šaty pre nevestu sa vždy požičiavajú od svadobného salónu. Na nakrúcanie sa prinesie niekoľko variantov šiat, obvykle tri, aby si nevesta vedela vyskúšať, ktoré jej sadnú najlepšie. Každé majú iný strih a o trošku iný odtieň bielej. Oblek pre ženícha sa kupuje rovnako ako zlaté obrúčky. O svadobný účes a mejkap sa stará šikovná maskérka. „Pri výbere účesu sa riadim tým, aké má nevesta preferencie, či bude mať vo vlasoch závoj alebo ozdoby a tiež hustotou vlasov. Ak má krásne dlhé a husté vlasy, tak ako to bolo aj teraz, môžeme vsadiť na romanticky rozpustené vlasy. Čo sa týka líčenia, nevesty to nechávajú na mňa a dôverujú mi. Nevestu ale vždy ubezpečím, že líčenie nebude výrazné, ale jemné, ktoré podčiarkne jej črty tváre. Zaujímavosťou je, že hoci táto nevesta nosila okuliare, na svadbu sme jej ich nedali. Chcela som, aby vynikli jej krásne modré oči,“ vysvetlila maskérka Blanka Blanárová. Kyticu pre nevestu a „pierko“ pre ženícha dodáva kvetinárstvo, ktoré dodáva všetky kytice a kvety do relácie.

​Ako to už vyzerá reálne na pľaci? Príprava scény, líčenie a obliekanie nevesty, chystanie ženícha trvá zhruba hodinu. Kým maskérka a produkcia majú plné ruky práce v zákulisí, na scéne sa pripravuje svadobná výzdoba. Odtiahne sa sedenie v štúdiu, umyje sa podlaha a rozprestrie sa biely koberec. Zabezpečuje ho spomínaná eventová agentúra a vždy je úplne nový, aby bol čisto biely. Pred nakrúcaním je pokrytý fóliou a tesne pred nakrúcaním svadby sa fólia stiahne. Priebeh svadobného obradu sa vždy musí kvôli kamerám a svetlám nanečisto vyskúšať. Skúšku mal pod palcom pomocný režisér Michal Kalman, ktorý je divákom JOJky známy aj zo šou Česko Slovensko má talent ako „malý Mišo“. Matrikárku, nevestu a ženícha si zahrali figuranti z komparzu. Keď je všetko pripravené, obrad sa môže začať. Romantický moment, akým svadba rozhodne je, vníma emotívne aj samotný moderátor. „Svadba je vážny a záväzný právny akt a ak sa dvojica rozhodne ho uzatvoriť u nás v štúdiu, je to pre nás česť. To nie je zaspievanie pesničky či zatancovanie. To je svadba ako silný záväzok. Sme radi, ak si dvojice vyberú náš priestor na vykonanie takéhoto aktu. Sme poctení,“ povedal Vilo Rozboril.

Lenka Filipová

Lenka Filipová

Viac článkov od autora