Števka zažila nočnú moru každého rodiča: Pred rokom pochovala svoju milovanú dcérku!

Hovorí sa, že pre rodiča nie je nič horšie ako prežiť svoje vlastné dieťa. Svoje o tom vie aj východniarka Števka, ktorá pred rokom pochovala svoju jedinú dcérku Adelku.

Števkin život nebol nikdy jednoduchý. Mala totiž len šestnásť rokov, keď priviedla na svet dcérku Adelku. Ako však priznala, tehotenstvo pred rodičmi tajila do poslednej chvíle. Bála sa, čo jej povedia na to, že sa stane mamou v tínedžerskom veku. Interrupciu si nevedela a ani nechcela predstaviť. Ona bola tajená a do poslednej chvíle o nej nikto nevedel. Tajila som to pred rodičmi. Pribrala som len tri kilá, ktoré mala ona. Takže na mne nebolo vidno, že som tehotná,“ priznala s úsmevom. Rodina však príchod jej dieťatka prijala veľmi pozitívne. Na pätnástku som dostala vodičák a motorku. Ale mamka mi povedala, že keby vedela, tak sa kupuje postieľka a kočiar,“ zaspomínala si so smiechom. Mamičkovské povinnosti vníma ako najkrajšie obdobie svojho života a ani na sekundu neoľutovala, že sa s nimi poponáhľala. Ďalšou krásnou vecou bolo stretnutie s mužom jej života – s Teom. V ňom našla skutočnú lásku, oporu a porozumenie. Všetko bolo dokonalé.

V7N Stevka Zdroj: TV JOJ

A potom prišiel rok 2014. Jej milovanej dcérke totiž diagnostikovali vážnu chorobu. Zjednodušene povedané jej začala ubúdať biela mozgová hmota. Následky boli priam hororové a všetko malo zrazu rýchly priebeh. Dieťaťu postupne odchádzala chôdza, motorika, vnímanie až napokon ostala v bdelej kóme. Posledný rok to bolo veľmi zlé. Už bolo vidieť, že nemá nádej. Na jej diagnózu ani neboli lieky… Ten posledný rok bol veľmi ťažký. Bola už len v bdelej kóme. V kuse v nemocnici,“ zaspomínala si so slzami v očiach. Adelka im umrela na konci októbra minulého roku, keď mala deväť rokov a deväť mesiacov. Ťažké obdobie vystriedalo ešte ťažšie. Napriek obrovskej bolesti sa však Števka musela so stratou zmieriť. Veľmi jej v tom pomohla viera. A to je jedna z vecí, ktoré Teo na žene svojho života obdivuje. To, aká dokáže byť silná. Na Števkinom šťastí mu veľmi záleží a zniesol by jej aj modré z neba. Ich najväčším snom je svadba. Zosobášili by sa už dávno, no Števka chcela dodržať ročný smútok za dcérkou. Ten však skončil a tak sa môže začať nová, šťastnejšia etapa v ich životoch.

Sledujte obľúbenú reláciu V siedmom nebi už v nedeľu o 20:35 na JOJke!