Alex zažil surové týranie od otčima: Liekom na dušu bude stretnutie s Marekom Hamšíkom!

Alex má len 9 rokov, no už za svoj pomerne krátky život si zažil viac, než mnohí dospelí. V útlom detstve prežil hotové peklo, ktoré nechalo stopy na jeho detskej dušičke dodnes.

Vášnivý futbalista Alex žije už štvrtý rok u babky Betky, pričom tri roky je súdne zverený do jej opatery. Predtým žil so svojou mamou a s jej priateľom, no, či sa to dá nazvať životom, je naozaj otázne. Mamin druh ich totiž surovo týral. „Dušan bol z Michaloviec a on nás týral. Bil nás. On nebol môj otec, bol to mamin priateľ. Chytil mi nohu a hodil ma o stenu. Aj mamu. Keď šla po mňa, chytil ju a rútil ju o roh. Volali sme políciu,“ šokuje len 9- ročný chlapec. Podľa jeho slov sa v ich domácnosti bitky diali na pravidelnej báze. Vždy sa báli, čo prinesie ďalší deň. Na agresora aj niekoľko krát volali políciu, no vždy to šlo akosi dostratena. Jeho matka nekonala, pretože sa bála o život.Škrtil ho. Áno, štvorročného ho škrtil. Boli sme s ním na pohotovosti. Ona sa ošetriť nedala, lebo sa ho bála. On ju zamykal doma,“ vzdychla si babka Betka. Napokon sa ale predsa len našla spravodlivosť. Polícia tyrana raz vzala a zobrala ho do väzby.

Hoci v tej chvíli sa život plný týrania skončil, na duši malého chlapca to nechalo veľké stopy. Žije s babkou pokojný život, no stále má obrovský strach. Bojí sa, že sa nevlastný otec jedného dňa vráti a bitky sa budú opakovať. Podľa Betkiných slov sa bojí ísť sám aj na toaletu. Jediné, čo chlapcovi pomáha zabudnúť na zlé životné obdobie a rozfúka smutné spomienky, je futbal. Je vášnivým futbalistom, poctivo trénuje a jeho snom je byť ako jeho obľúbený futbalista – Marek Hamšík. Túži sa s ním stretnúť a aspoň na chvíľku si s ním zahrať svoj milovaný šport. A keďže Siedme nebo verí v zázraky, ich stretnutie sa naozaj zrealizuje.

Sledujte obľúbené V siedmom nebi už dnes večer na JOJke!