Príbeh, z ktorého trhá srdce: Nešťastná rodina nemohla svoju mamu pochovať pre pandémiu!

Rodina z Piešťan prežila v posledných mesiacoch veľmi ťažké chvíle. Keď sa po dlhých rokoch, zdalo, že konečne budú všetci pokope a šťastní, prišlo niečo, čo nikto nečakal. Do ich života vstúpila náhla smrť a obrovský žiaľ.

Pierre je pôvodom Libanonec a na Slovensko sa prisťahoval ako veľmi mladý. Zoznámil sa so sympatickou Dagmar, zaľúbili sa do seba a po čase sa zosobášili. Mali spolu tri krásne deti – dcéry Elenu a Danielu a syna Jeana Pierra. Ich rodinné šťastie však netrvalo dlho. Keď mal ich syn tri roky, skončil vo väzení pre delikty súvisiace s podnikaním. „Trinásť rokov som bol zavretý v Leopoldove,“ povedal Pierre V siedmom nebi. Keď ho vo februári konečne pustili na slobodu, všetci sa tešili, že konečne budú žiť šťastný život bok po boku. „Bol to šok. Konečne som sa tešil, že budeme spolu. Bol som rád a vzal som to tak, akoby sa nič nestalo. Že budeme pokračovať ďalej. Bolo to super,“ zhodnotil 16- ročný Jean Pierre.

Začiatkom mája však prišla tvrdá rana osudu. Ich milovaná mama a manželka náhle zomrela. Moja žena zomrela v Rakúsku. Ona vždy chodila do Rakúska robiť. Odprevadil som ju na stanicu, lebo šla vlakom. Písala, že hlava ju bolí, trošku jej je zima. Ráno mi poslala poslednú správu o pol šiestej, že sa cíti zle a nespala dobre. Susedka zavolala sanitku. Prišli, vzali ju do nemocnice a o 12:15 zomrela. Dostala silný infarkt,“ vysvetlil Pierre so slzami v očiach. Akoby toho nebolo dosť, situáciu s prevozom tela a pohrebom výrazne skomplikovala pandemická situácia. Obe Pierrove dcéry totiž žijú v Anglicku a pre zatvorené hranice mali na jar problém s návratom na Slovensko. Zosnulú mamu tak nemohli pochovať a čakali, kedy sa situácia s koronavírusom zlepší a dcéry budú môcť prísť milovanej matke na pohreb. Jediné čo chcem, aby som sem dostal dcéry z Anglicka, aby boli prítomné pri pohrebe. Všetko mi chýba. Chýbajú mi dievčatá, chýbajú mi vnúčatá. Je to neopísateľný pocit,“ povedal nešťastný vdovec. Siedme nebo sa teda pustilo do akcie pomoci tejto osudom ťažko skúšanej rodine a urobilo všetko pre to, aby sa mohli so svojou milovanou mamou všetci dôstojne rozlúčiť.

Sledujte obľúbené V siedmom nebi už dnes o 20:35 na JOJke!