Timea alkoholizmom pokazila život sebe aj rodine: Neúnosne piť začala už ako tínedžerka!

Timea bola krásna mladá žena, ktorá mala celý život pred sebou. Alkoholom ho však nezničila len sebe, ale aj svojim najbližším. Najviac ublížila svojej mame Katke, ktorá pre dcéru vyronila potoky sĺz.

Ťažký a bolestivý život mamy Katky z Kežmarku začal, keď bola jej dcéra Timea ešte v tínedžerskom veku. Už na strednej škole totiž začala nekontrolovateľne piť. Pre vážne problémy s alkoholom dokonca ani nedokončila školu.Učila sa za kozmetičku a štvrtý rok nedokončila. Prv pila, ale ochorela veľmi vážne. Začali jej puchnúť nohy. Vtedy sa zľakla a prestala piť. Vtedy mala asi 20 rokov. Dlho sa alkoholu nedotkla,“ zaspomínala si mama Katka. Neskôr začala pracovať ako opatrovateľka a vyzeralo to tak, že konečne bude všetko v poriadku. Lenže Timea si našla bohatého partnera a Katka má podozrenie, že ten vzťah nebol práve príkladný. „Myslím si, že to nebolo všetko v poriadku, pretože asi po troch mesiacoch prišla za mnou s tým, že ju zbil. Brala strašne veľa liekov, veľakrát zaspala. Nevedela, kde sa nachádza. Začala na to piť alkohol. Bola úplne mimo. Ráno o štvrtej chodila po byte a budila nás. Cigarety pýtala… proste hrozné niečo,“ povedala so slzami v očiach. Po jednom z alkoholických excesov skončila na psychiatrii v Levoči. „Tam už má prechodný pobyt,“ vzdychla si Katka. Hoci jej dcéra veľmi ublížila, stále ju miluje, pretože je jej dieťa. A materinská láska je bezpodmienečná. „Koľko sĺz som ja už vyronila kvôli nej a ona nič. Ona vtedy sľubuje, že bude dobrá, keď je na psychiatrii. Že už to nespraví. Príde domov, týždeň, dva je v poriadku a zas. Pomocnú ruku som jej veľakrát dala. Ale teraz už jej neviem dať pomocnú ruku,“ zhodnotila zúfalo.

V7N - Katka a Vilo Mama Katka si od dcéry alkoholičky veľa vytrpela. Zdroj: TV JOJ

​Timea si uvedomuje, že svojej matke veľmi ublížila a hrozne sa za to hanbí.Strašne som mojej mame ublížila. Vynadávala som jej… Ja som toto nechcela, ale alkohol bol silnejší ako ja,“ povedala V siedmom nebi Vilovi Rozborilovi. Mladá žena priznala, že u nich doma musela často zasahovať polícia a v malom meste, akým je Kežmarok, sa o ich rodinných problémoch tak všeobecne vedelo. „Často som spávala na schodoch a tak na mňa ľudia volali políciu. Mama ma nechcela pustiť domov. Bála sa, čo sa bude diať,“ vysvetlila Timea. Mama Katka sa najviac bojí, že jej dcéra dopadne tak, ako jej otec. Ten sa tiež často a rád pozeral na dno pohárika. To je genetika. Jej otec zomrel na alkohol. Bojím sa, že Timea dopadne rovnako ako on,“ dodala. Ak chce mladá žena zmeniť svoj život a konečne sa správať ako príkladná dcéra, musí absolvovať protialkoholické liečenie na Prednej hore. Siedme nebo to pre Timeu urobí, no či to zvládne, je len a len na nej. Ako to napokon dopadne? Podarí sa mladej žene zabojovať so svojimi démonmi? A aké prekvapenia sme si pre Katku a je syna pripravili?

Sledujte obľúbené V siedmom nebi už v nedeľu o 20:35 na JOJke!