Jeden z najkrajších činov tohto roka: Finančná pomoc obetavých manželov dohnala k slzám!

Sympatický manželský pár z dedinky Veľká Dolina žije v neľahkej situácii. Sú v dôchodkovom veku, v ktorom by si už mali užívať zaslúžený odpočinok. Riadením osudu sú však takmer bez oddychu dvadsaťštyri hodín, sedem dní v týždni v plnej pohotovosti.

Julka a Milo sa starajú o svojho imobilného syna Mirka, ktorý je v bdelej kóme. Zrelý muž dostal mozgovú porážku a po nej ostal odkázaný na sústavnú pomoc. Tú mu poskytujú práve jeho rodičia, no sú pomaly na konci so silami – fyzickými, ale aj finančnými. Na starostlivosť minuli všetky svoje životné úspory a keďže žijú len z dôchodku, nevedeli, ako to finančne utiahnu. Našťastie sa im vďaka dobrým ľuďom dostalo pomoci. Časť z finančných prostriedkov, ktoré sa podarili vyzbierať Miliónovej Lívii, venovala jej mama Števka nazad Siedmemu nebu. To ich nasmerovalo práve do rodiny Julky a Mila.Sme veľmi vďační, že sme sa sem mohli dostať a ďakujeme ľuďom, ktorí nás obdarovali. Aj všetkým tým, ktorí nám kedykoľvek pomohli. Veľmi sme šťastní, že nám mohli takto pomôcť. Je to pre nás veľká pocta. My sme dôchodcovia, nie je z čoho žiť, ale s božou pomocou to musíme zvládnuť. Len veríme, že sa nášmu synovi zdravotne polepší. Potom už bude lepšie. Treba poďakovať všetkým ľuďom dobrej vôle a ľuďom, ktorí majú s nami súcit,“ povedala Júlia so slzami v očiach pre joj.sk.

Hovorí sa, že zdraví ľudia majú množstvo snov, no tí chorí majú len jediný – zdravie. S týmto tvrdením súhlasia aj sympatickí manželia, ktorí túžia len potom, aby sa ich milovaný syn uzdravil. Najväčším snom je synáčikove zdravie. Je to veľký chlap, ale pre nás je to stále dieťa. Keď prišiel z nemocnice, postupne sme ho učili jesť. Po kvapôčkach. Nechcel. Postupne sme ho to ale naučili. Vníma vtipy, vníma prítomnosť svojho syna, je šťastný, keď tam je. Je to pre neho životabudič. My sa s mužom tak tešíme a len sa nám slzy gúľajú po lícach,“ zhodnotila Mirova mama.