Totálny hyenizmus: Podvodník sa obohacuje na úkor chorého Sebinka zo Siedmeho neba!

Pred časom sme informovali, že jedinou nádejou pre ťažko chorého Sebinka je extrémne drahá operácia v Amerike. Keďže si ju rodina z Lučenca nemôže dovoliť, obrátila sa s prosbou o pomoc na dobrých ľudí a spustila zbierku. Lenže aj v takejto vážnej situácii sa našiel podvodník, ktorý sa dopustil hyenizmu najhrubšieho zrna!

Sebinko je dieťa ako všetky ostatné - chce sa hrať, zažívať zábavu a dobrodružstvá. Má to však háčik. V dôsledku vzácnej a vážnej choroby je pre neho každý deň doslova bojom o život. „Sebi má atypickú diagnózu. Vieme, že je to porucha, kde nezávisle od seba mu zlyháva dýchanie, srdiečko. Sebastián sa proste hrá a z ničoho nič padne na zem. Nastane strata vedomia, on odpadne a prestane dýchať,“ povedala mama Mirka pred rokom V siedmom nebi. O synčeka sa musia z manželom starať 24/7, pretože ak by pri ňom nikto nebol pri zástave dýchania, mohlo by ho to stáť život. V maličkom hrdielku má pre zjednodušenie starostlivosti v krízových situáciách dokonca zavedenú tracheostomickú kanylu. Hrozí mu dusenie za plného vedomia alebo to, že bude celý život pripojený na lôžku na umelú pľúcnu ventiláciu.

Sebinkov príbeh ste mohli vidieť aj V siedmom nebi:

Jediným riešením sú operácie v Bostone, no tie stoja až 800 000,- eur, čo si rodina nemôže dovoliť. Preto sa s prosbou o pomoc obrátili na dobrých ľudí a vytvorili pre synčeka zbierku. Verili, že sa nám spoločnými silami podarí tohto usmievavého drobca zachrániť, pretože každé poslané euro pre Sebinka znamená nádej na voľný nádych. Žiaľ, okrem dobrých ľudí medzi nami žijú aj tí zlí. Mama Mirka sa totiž pred pár dňami dozvedela, že niekto zneužil osud ich rodiny na to, aby sa v ich mene obohacoval. Sebinkov príbeh šíri na sociálnych sieťach a hoci všetky informácie sedia, číslo účtu je falošné.Informovala nás kamarátka, že zachytila z nejakého cudzieho profilu na sociálnych sieťach, že sa šíri sebiho zbierka, ale s falošným číslom účtu. Najväčší problém je, že sa to šíri neskutočne rýchlo,“ povedala v reportáži Edity Hutkovej znechutená Sebinkova mama. Keďže zbierka je však pre jej syna jedinou nádejou, verí, že ľudí tento incident s podvodníkom od pomoci neodradí.

Celý Sebinkov príbeh ako aj číslo transparentného účtu nájdete na stránke:

Sebinko Zdroj: Nádych pre Sebastiana