Krásne gesto od chlapcov z Novej záhrady: Dojme vás, čo urobili pre chorého Sebinka!

Diváci televízie JOJ veľmi dobre poznajú príbeh ťažko chorého Sebinka z Lučenca, ktorého jedinou nádejou na lepší život je drahá operácia v Amerike. Aby rodinka získala dostatok prostriedkov, spustila oficiálnu zbierku. Nuž, a práve s ňou súvisí nádherné gesto, ktoré urobili chlapci z Novej záhrady!

Pre rozkošného Sebinka je každý deň doslova bojom o život. Chlapček sa totiž narodil s atypickou diagnózou, v dôsledku ktorej mu zlyháva dýchanie i srdiečko. Väčšinu svojho života strávil v nemocnici a jeho stav si vyžaduje neustálu starostlivosť rodičov. V maličkom hrdielku má pre zjednodušenie starostlivosti v krízových situáciách dokonca zavedenú tracheostomickú kanylu. Hrozí mu dusenie za plného vedomia alebo to, že bude celý život pripojený na lôžku na umelú pľúcnu ventiláciu. Jediným riešením sú operácie v Bostone, no tie stoja až 800 000,- eur, čo si rodina nemôže dovoliť. Preto sa s prosbou o pomoc obrátili na dobrých ľudí a vytvorili pre synčeka zbierku.

Zbieranie financií na Sebinkovu operáciu sa rozbehlo, no ako to už býva, ľudia so zlými úmyslami sa nájdu aj v ťažkých chvíľach. Mama malého chlapčeka sa totiž dozvedela, že niekto zneužil ich osud a chcel sa na nich obohatiť. Neznámy podvodník šíril na sociálnych sieťach príbeh tejto rodiny a hoci všetky informácie sedeli, číslo účtu bolo falošné. A tak množstvo život zachraňujúcich peňazí skončilo v rukách zlého človeka.

​Ako sa však hovorí, na každý zlý skutok, je tu aj ten dobrý. Nuž, a práve krásneho gesta sa Sebinko dočkal od chlapcov z Novej záhrady. Martin Čurda a František Laššák pomáhali osudom ťažko skúšanej rodinke ešte v rámci relácie V siedmom nebi. Po odvysielaní príbehu však na Lučenčanov nezanevreli a chlapčekov príbeh z diaľky sledujú. Keď Sebinkova mama spustila zbierku, bez váhania sa do nej zapojili. Najkrajšie na tom však je, že to urobili potichúčky, bez vyvolávania mediálneho záujmu. Chalani, nemám slov… Len jedno obrovské ĎAKUJEME - celému tímu Nová záhrada - Feri, Martin. Títo úžasní ľudia myslia na Sebiho aj naďalej a nielen, keď nám cez V siedmom nebi robili záhradu… Na účte od nich pribudlo neskutočných 4000 od „Novej záhrady", len tak potichučky, aby nikto nevedel, ale vy si zaslúžite, aby ľudia vedeli. Obrovské ďakujeme, ste jednoducho top!,“ napísala chlapcova mama Mirka, ktorá sa chlapcom takto verejne poďakovala. Martin, Feri, klobúk dole!

Celý Sebinkov príbeh ako aj číslo transparentného účtu nájdete na stránke:

Sebinko Zdroj: Nádych pre Sebastiana