Paľo sa po desivej autonehode druhý raz narodil: Mal 38 zlomenín a malú šancu na prežitie!

Sympatický pár Paľo a Lucia žili úplne normálne životy. Chodili do práce, zárabali, starali sa o deti, ľúbili sa. A potom prišiel 10. máj 2021, ktorý všetko radikálne zmenil a obrátil ich životy naruby. Zaľúbenci mali totiž strašnú autonehodu, počas ktorej sa zrazili s kamiónom. Dnes obaja svorne tvrdia, že sa v ten deň druhýkrát narodili…

Paľo a Lucia z Detvy sú spolu viac než 6 rokov, pričom obaja majú za sebou neúspešné vzťahy. Našli v sebe životnú lásku a žili úplne normálne. Lucia pracovala vo svojom nechtovom salóne, Paľo zas chodil robiť do Nemecka ako zvárač, kde celkom slušne zarobil. Plánovali, že kúpia dom a postupne si ho zrekonštruujú, taktiež sa tešili na svadbu. Tú im minulý rok zmarila pandémia, ale nebrali to tragicky. Všetko sa ale dramaticky zmenilo po desivej autonehode, ktorú mali 10. mája 2021. „Ani neviem, čo sa stalo. Keď som otvoril oči, videl som obrovskú...prednú masku na kamióne. To boli ani nie sekundy, možno stotiny. Nejako som skrútil volant. Bola tam ale zrážka, jemu som vzal pravý bok a jemu ľavú stranu,“ zaspomínal si Paľo na strašné chvíle.

Okamžite po nehode sa najprv snažil zistiť, čo je s Luciou. Keď ho ubezpečila, že je v poriadku, ostal pokojný. No, v tej chvíli si ešte neuvedomoval, že sa práve začína jeho boj o život. „Ja som ostal tak zakliesnený, že tam prišli záchranári a oni chceli otvoriť auto, ale báli sa, čo bude s tou rukou. Že ak sa niečo stane, môže dôjsť aj k amputácii ruky. Ja som mal otvorené zlomeniny, na ruke, na nohách. Bola to neskutočná bolesť. Tam ma vypľulo a vyše mesiaca si nepamätám nič,“ vysvetlil Paľo. Po nehode mal 38 zlomenín, z toho mnohé boli otvorené. V nemocnici strávil 9 týždňov pričom počas nich bol 10 krát na operačnom stole. Lekári mu nedávali veľké šance na prežitie, no on bojoval ako lev. Kvôli svojej milovanej Lucii a jej deťom. Hoci jeho stav ešte stále nie je najlepší, z najhoršieho je už von. Teraz má však pred sebou množstvo rehabilitácií a cvičení, aby sa mohol z vozíka postaviť a vrátiť sa k predošlému životu.

V7N - Palo a Lucia Lucia má na krku vytetovaný dátum ich autonehody, počas ktorej sa druhý raz narodili. Zdroj: TV JOJ

Tejto rodine robia vrásky na tvári aj financie. Lucia musí mať salón pre pandemické opatrenia zavretý a Paľo nedostáva PN, takže žijú z príspevkov, na ktoré majú nárok. Tie dokopy činia sumu okolo 200 eur, pričom len nájom platia takmer 400 eur. Platiť účty a prestravovať sa im darí len vďaka pomoci dobrých ľudí v ich okolí. Na kúpu domu či na svadbu, po ktorej tak veľmi túžili, ani nemajú pomyslenie. A tak prichádza Siedme nebo, aby mohlo aj v tejto rodine vykonať zázraky!

V7N - Palo a Lucia Podľa stavu, v akom bolo ich auto po nehode, je jasné, že šlo o bol zázrak, že obaja prežili. Zdroj: TV JOJ

Sledujte obľúbené V siedmom nebi už dnes o 20:35 na JOJke!