Lenka ušla od partnera tyrana do azylového domu: Narazila však na ďalší veľký problém!

Tridsiatnička Lenka zažila skutočnú drámu ako vystrihnutú z filmu. Mala partnera, ktorý ju psychicky i fyzicky týral, vyhrážal sa a bol agresívny. Jedného dňa si povedala „a dosť!“ a od muža odišla do azylového domu. Lenže po čase narazila na ďalší problém.

Lenka je statočná žena, samoživiteľka, ktorá sa sama stará o svojich šesť detí. Navyše jedno z nich, najmladšia dcérka, sa narodila s postihnutím. Aby svoju rodinu dokázala uživiť, musí naozaj tvrdo makať. „Keď je mama samoživiteľka, musím sa obracať, ako sa len dá,“ povie v Siedmom nebi. Štáb našej relácie na čele s Vilom Rozborilom za ňou prišli, aby jej pomohli vyriešiť náročnú životnú situáciu a prinavrátili jej dôstojný život. Lenka totiž v čase nakrúcania žila v azylovom dome, do ktorého ušla pred partnerom tyranom.My sme sa brali strašne mladí. Ja som mala 22 a druhé dieťa bolo na svete. Tam to začalo. Hádky, striedal roboty ako na bežiacom páse...Bola som tehotná, chodila som na všelijaké brigády, aby som to potiahla. Boli tam psychické nátlaky, fyzické nátlaky, ponižovania, zlomenie nosa. Keď ma napadol, povedala som si, že dosť! Je veľa rodín, ktoré sú od seba a povedala som si, že sa nenechám týrať. A nenechám, aby to videli moje deti,“ vysvetlila mladá žena.

​Lenže, ani tam sa jej problémy neskončili. Systém azylového domu funguje tak, že poskytuje dočasnú strechu nad hlavou a tak si aj Lenka musela začať hľadať vlastné bývanie. S príjmom 750 eur a so šiestimi deťmi to však bolo absolútne nemožné. Ak by si ale bývanie nenašla, mohla by o svoje deti prísť, pretože ju monituruje sociálka. „Ja kebyže prídem o deti, to je moja smrť. To by bolo to posledné. Ja mám iba tie deti, nikoho iného. Deti sú pre mňa všetko. Rozmýšľať nad tým, že by mi ich odobrali to…nedá svet. Neviem, čo by som urobila, ale nedovolila by som to,“ povie s plačom.

V7N - Lenka azylovy dom Zdroj: TV JOJ

Siedme nebo sa rozhodlo, že jej životnú situáciu vyrieši a povolalo do akcie pomoci ďalšieho politika – Borisa Kollára.Lenka je klasická týraná žena. Muž jej zuby vybil, mlátil ju, zlomil jej ruku, proste celé zle. V istý okamih so šiestimi deťmi si už povedala, že koniec. Šesť detí, podotýkam, žiadna asociálna žena. Odišla od neho a šla do azylového domu. Lenže tam žena nemôže byť s deťmi dlho, lebo to má svoj režim, že po čase musí ten priestor vystriedať niekomu inému. Ona si zháňala podnájom, ale nemala šancu ho zohnať. Pretože žene so šiestimi deťmi nikto nedá podnájom. Tak som to delegoval na ďalšieho mocného, Borisa Kollára, aby to skúsil nejako vyriešiť,“ povedal moderátor Vilo Rozboril.

V7N - Lenka a Boris Zdroj: TV JOJ

Sledujte obľúbené V siedmom nebi už dnes o 20:35 na JOJke!