Poctivo pracuje, no s rodinou žije vo veľkej chudobe: Pohľad na Adrianin byt trhá srdce!

Doba je ťažká a mnoho ľudí na Slovensku žije v kritickej finančnej situácii. Svoje o tom vie aj Adriana z Hviezdoslavova, ktorá zo svojho platu spolu s rodinou ledva vyžije. Dovoliť si prerábku starého bytu tak, aby mali dôstojné podmienky na život, je preto absolútne mimo jej možností.

Adriana pracuje ako upratovačka v škôlke v Hviezdoslavove. Popri tom sa stará o svoju ťažko chorú mamu a vychováva dve dcéry.Je to možno aj bežná životná situácia. Že veľa ľudí sa takto ocitne. To je pre mňa príklad toho, čomu sa hovorí zdravá chudoba. To je žena, ktorá sa nevie dostať z pasce. Ona nemá šancu zarobiť si, napríklad, na okná. Majú tak staré okná, že cez ne prefukuje a v tej izbe je reálne o 7 stupňov chladnejšie, než by mohlo byť. Oni tam majú 13-14 stupňov. Ale na to, aby ona si zarobila na okná, to je iks tisíc, to proste nie,“ vysvetlil moderátor Vilo Rozboril.

V7N - Adriana Zdroj: TV JOJ

Pohľad na byt, v ktorom táto rodina žije, doslova trhá srdce. Staré okná, popod ktoré prefukuje, však nie sú jeho jediným problémom. Adrianu trápilo aj kúrenie či zatečené steny. Nábytok, ktorý mali, už tiež mal najlepšie roky za sebou. Je preto jasné, akú pomoc potrebovali. „Je to príbeh, ktorý ma dostal tým, ako sa kopila pomoc. Nám niekto napísal o tých oknách. Že či by sme nemohli pomôcť s oknami. A v tej chvíli sa začali diať vo Hviezdoslavove neskutočné veci. Taká tá silná, dobrá, súdržná, komunitná pomoc. Ktorú my sme dopredu vôbec nedohovárali,“ zhodnotil Vilo. Dojímavá akcia pomoci, do ktorej sa zapojili Adrianine kolegyne, starosta dediny i jej obyvatelia, je dôkazom toho, že sila spoločnosti je v súdržnosti.

V7N - Adriana Zdroj: TV JOJ

Sledujte obľúbené V siedmom nebi už v nedeľu o 20:35 na JOJke!