Ondrej Kandráč podporil krásny charitatívny projekt: Pomáha ľuďom na okraji spoločnosti!

Ľudia sa občas dostanú do situácie, že na ceste životom vybočia z toho správneho chodníka a zrazu nevedia, ako ďalej. Mnohí z nich sa nedokážu vrátiť naspäť sami a preto potrebujú podať pomocnú ruku.

Zložité životné obdobie majú za sebou aj členovia gospelovej kapely Kalich, ktorí si prešli skutočným peklom. Sú to bývalí narkomani, gambleri či alkoholici, ktorí aj s pomocou druhých ľudí v sebe našli silu bojovať so svojimi závislosťami. Svoju zásluhu má na ich postupnom opätovnom začleňovaní do spoločnosti aj známy rímskokatolícky kňaz a farár Peter Gombita z komunitného centra Oáza v Košiciach, ktorý sa ich pred časom ujal. Pomocou hudby sa snažia vrátiť do života a chcú aj ostatným vliať nádej do žíl a povzbudiť ich.

Dobrým priateľom tohto filantropa z východu, ktorý sa dlhé roky venuje ľuďom na okraji spoločnosti a pomáha im dať druhú šancu na lepší život, je aj muzikant Ondrej Kandráč. Pravidelne sa zúčastňuje na charitatívnych podujatiach a rád ich podporuje. Urobil tak aj v súvislosti s kapelou Kalich. Kapela Kalich má svoj príbeh, ťažký životný príbeh. Sú to ľudia, ktorí to v živote nevzdali a to doslovne. Každý jeden z nich by vedel dlhé hodiny rozprávať o svojich životných peripetiách, ale verili tomu, že bude lepšie. Verili v dobro, v silu ľudskej spolupatričnosti. Ujal sa ich otec Peter Gombita, ktorý pracuje v komunitnom centre Oáza. Ja som bol patrónom ich prvého, doposiaľ jediného cédečka. Veľmi ma očarili tým, že v živote dostávali množstvo rán a aj napriek tomu to nevzdali, dvihli svoje hlavy a snažia sa ľuďom vnášať nádej,“ vysvetlil muzikant.

Ondrej Kandráč bude jedným z hostí v dnešnom vydaní relácie Zostali sme doma. Spolu s ním sa divákom prihovorí aj jeho moderátorský parťák zo šou Všetko čo mám rád – Števo Skrúcaný. Nenechajte si to ujsť už dnes o 21:40 na JOJke!