Vianočný duet Ondreja Kandráča a Veroniky Hatala nedostanete z hlavy: Toto musíte počuť!

Muzikant Ondrej Kandráč prichádza po rozprávkovom duete Honza, ktorý naspieval so speváčkou Luckou Vondráčkovou, s ďalšou mimoriadne vydarenou skladbou. Pesnička s názvom Vianočná sova so sebou nesie množstvo pozitívnej energie a už po prvom vypočutí ju nepustíte z hlavy!

Chyťme sa všetci za ruky, nech na nás padajú snehové nanuky“. Tak znie jeden z veršov novej vianočnej piesne s názvom Vianočná sova, ktorú naspievali muzikant Ondrej Kandráč a speváčka Veronika Hatala. V tomto neľahkom období skladba prináša do našich domovov lásku, pokoru, radosť a nádej. U nás doma deti na piesni riadne šantia, tancujú a spievajú si ju dookola, a to ešte nie sú ani Vianoce. Pieseň bude ľudí spájať, dávať im radosť, je jedno, či je človek mladý alebo starý, pri Vianočnej Sove jednoducho omladneme všetci," povedal Ondrej Kandráč, ktorý piesni svojim spevom a hrou na husle dodal moderný folklórny nádych.

Speváčka Veronika Hatala je aj autorkou hudby a text piesne ju očaril na prvý pohľad. „Text ma zaujal na prvú a vedela som, že každému hneď začnú vŕtať slovné spojenia ako vianočná sova a snehové nanuky, s ktorými sa nádherne pohral textár Radko Augustín. Sova je stelesnením múdrosti a tiež ju v detských knižkách poznáme ako „poštára", v našom prípade posla dobrých správ. Na Vianoce potrebujeme predsa rozdávať dobro, lásku a nádej a táto pieseň to v sebe nesie. Našou túžbou je, aby sa v „našej sove" našiel každý, komu záleží na tom, aby sme spoločne urobili svet krajším a tam, kde sa objavíme, aby sme boli dobrými poslami lásky, pokory a nádeje..., veď o to predsa na Vianoce ide,“ zhodnotila Veronika.

O aranžmány sa v tejto magickej piesni postarali známe mená, Jimi Cimbala a Zoli Tóth. Pri mnohých vianočných piesňach, ktoré počas roka počujeme, sa objavujú takmer rovnaké prvky. Vianočná sova je ale odlišná rytmicky a tempom, a preto som presvedčený, že bude medzi ľuďmi veľmi obľúbenou,“ myslí si hudobník. Text piesne napísal Radoslav Augustín. „Vianočná sova má byť iná vianočná pieseň ako všetky ostatné, má priniesť na slovenský hudobný trh niečo zahraničné, iný pohľad na text ale aj na hudbu, no zároveň musí mať slovenský nádych a ten má. Pre mňa je veľkou cťou, že mi dali takýto umelci dôveru a siahli po mojom texte. A prečo Vianočná sova? Prosto mám rád sovy,“ dodal autor textu s úsmevom.