Sam Worthington

Herec Sam Worthington sa vďaka filmu Avatar teší sláve, o akej sa mu nesnívalo!

Najväčší zlom v jeho kariére.

Austrálsky herec Sam Worthington zvládol po úspešnom filme Avatar naozaj veľa vecí. Do povedomia ľudí sa v roku 2004 dostal kvôli dráme Somersault, za ktorú získal od Austrálskeho filmového inštitútu (AFI) cenu pre najlepšieho herca v hlavnej úlohe. Jeho najväčší prelom kariéry však nastal až o päť rokov neskôr, keď nakrútil najúspešnejší kinohit Avatar, kde stvárnil hlavnú úlohu Jaka Sullyho – fyzicky hendikepovaného námorného dôstojníka. Ten ovláda mysľou svojho genetického dvojníka, hybridného zástupcu Avatara, ktorým podnikne prieskumnú misiu na novoobjavenú planétu Pandora. Váha, či bude naďalej plniť rozkazy svojich veliteľov – neľútostných pozemských kolonizátorov, ktorí chcú na Pandore ťažiť vzácne minerály a celkom ju vyplieniť, alebo pomôže ochrániť unikátny a fascinujúci svet domácich obyvateľov Pandory, medzi ktorými našiel nielen svoju lásku, princeznú Neytiri, ale aj pocit skutočného domova. Jake stojí pred ťažkým rozhodnutím. 

Po tomto filme sa Samovi ponuky na rôzne role len tak sypali (Súboj Titanov, Dlh, Last Night, Muž na hrane, ...). Najkrajší moment v jeho živote nastal minulý rok príchodom syna, ktorému so svojou partnerkou, modelkou Larou Bingle dali meno Rocket Zot.

V súčasnosti sa chystá pokračovanie divácky najúspešnejšieho filmu Avatar 2, kde Sam určite nebude chýbať. Premiéra tejto snímky je naplánovaná na rok 2017 a určité percento zisku by režisér James Cameron rád venoval na životné prostredie. Rovnako sa môžeme tešiť aj na tretie pokračovanie tohto najúspešnejšieho filmu a v oboch sa môžeme tešiť na nové vizuálne prevedenie a efekty. Zaujímavosťou je, že sa bude nakrúcať vo veľkej hĺbke pod morom, takže ďalšie časti majú predpoklad, že svojou kreativitou a príbehom predbehnú v obľúbenosti u divákov jeho prvú časť.

Film Avatar, ktorý prepísal filmovú históriu, získal dva Zlaté Glóbusy a tri Oscary si môžete pozrieť už dnes o 20:35 na JOJke!