Nákupné maniačky poradňa topánky

Otlaky z nových topánok trápia väčšinu žien: 3 tipy, s ktorými ich naozaj roztiahnete!

Konečne niečo, čo fakt funguje.

Nové topánky sú pre väčšinu žien akýmsi liekom na depresiu, zlú náladu, nevydarený deň, neúspešnú diétu (lebo na nohách sa tuk tak nehromadí), rozpadnutý vzťah (lebo chceme byť sexi, aby bývalý videl, o čo prišiel) a podobne. Hoci sa z nich vždy tešíme, vytriezvenie často prichádza v momente, keď si ich obujeme na dlhšie než na pár minút v obchode. Nehovoriac o tom, ak si ich objednáme z internetu bez možnosti skúšania. Potom prichádzajú nekonečne dlhé dni a niekedy aj týždne, počas ktorých sa naše spočiatku milované nové topánky zmenia na nenávidené. Nohy máme plné otlakov a pri každom obutí pribudnú ďalšie, takže nás potom bolí aj chôdza v pohodlných teniskách. Ak je vám tento scenár až priveľmi známy a stále ste neprišli na to, ako neposlušné topánky skrotiť, čítajte ďalej.

1.Trik s fénom: Dajte si na nohy hrubé ponožky a následne si obujte svoje nové topánky. Zapnite si fén a teplý vzduch nasmerujte na miesta, na ktorých vás topánka tlačí najviac. Popritom nezabudnite hýbať prstami či krúžiť nohou. Po približne troch až piatich minútach fén vypnite a nechajte topánky na nohách vychladnúť. Po tomto procese by mali byť pohodlné sťa papučky. Ak by vás stále tlačili, celý postup zopakujte.

2.Trik s ľadom: Tento tip sa vám osvedčí najmä vtedy, ak potrebujete roztlačiť prednú časť topánky. Do mikroténových vrecúšok nalejte vodu, poriadne ich zaviažte a umiestnite do špičky. Takto upravené topánky dajte na pár hodín do mrazničky. Voda vo vrecúškach zamrzne a prirodzene topánky roztiahne. Keď už budete vidieť, že voda je poriadne zamrznutá, vyberte ich z mrazničky a približne po polhodine z nich vrecúška s ľadom vyberte. Hotovo!

3.Trik s vodou: Všimli ste si, že ak v nových a nepohodlných topánkach zmoknete, akoby mávnutím čarovného prútika sa zmenia na tú najpohodlnejšiu obuv na svete? Ak áno, nemusíte čakať na to, kedy v omínajúcich topánkach konečne zmoknete. Urobte si dážď „instantne“. Do topánky nalejte studenú vodu a po pár sekundách ju vylejte. Vlhkú topánku si obujte a pár minút sa v nej prechádzajte. Vlhkosť zmäkčí materiál a ten sa pri schnutí prispôsobí vašej nohe.

Veríme, že s našimi tipmi už nikdy nebudete mať z nových topánok boľavé otlaky!

Autor: Lenka Filipová