televizia joj novy serial

Chystá sa čosi špeciálne! JOJka pripravuje výnimočný rodinný seriál Jenny!

Televízia JOJ ako dlhodobý líder v produkcii kvalitných slovenských seriálov pripravuje vlastnú adaptáciu mimoriadne úspešného kanadského seriálu Jenny. Ide o rodinný dramatický seriál o chorej tínedžerke, ktorý prináša emotívny a zároveň optimistický pohľad do života mladých ľudí s ťažkou diagnózou.

Rodinný seriál Jenny je pôvodom kanadský formát vysielateľa Unis TV, ktorý dosiahol vo svojom vysielacom čase mimoriadny úspech s vysokým  nadpriemerom stanice. Seriál prináša pohľad na modernú rodinu, ktorú zasiahla ťažká diagnóza. Prostredníctvom hrdinov, s ktorých životom a problémami sa dokážeme stotožniť, prežívame napínavý, dojímavý, dramatický, ale i zábavný a zároveň motivujúci príbeh zápasu o mladý život, ktorý prináša slzy i smiech.

Televízia JOJ seriál pripravuje v slovenskej adaptácii so spoločnosťou Piknik Pictures, v réžii Petra Begányiho. Tvorcovia pri výrobe spolupracujú s odbornými garantmi, ktorými sú Národný ústav detských chorôb s Doc. MUDr. Alexandrou Kolenovou, PhD. a Národný onkologický ústav v Bratislave.

“Vítame takúto formu spolupráce, v dnešnej dobe je veľmi dôležité komunikovať aj ťažké témy, najmä s detským pacientom, jemu zrozumiteľnou formou. Onkologické ochorenia sú síce ťažká téma, ale vhodné podanie a forma vedia v konečnom dôsledku pomôcť nielen pacientovi, ale aj rodičom detí, ktorí dennodenne bojujú o to najcennejšie. Tak, ako náš ústav začal nový typ terapeutickej komunikácie smerom k detskému pacientovi, tak toto je presne forma, ktorá pomáha aj nám, a aj rodičom a najmä deťom,“ hovorí Doc. MUDr. Ladislav Kužela, Csc, MPH, generálny riaditeľ Národného ústavu detských chorôb.

TV JOJ chce poukázať na vážnu, no veľmi silnú, dôležitú a aktuálnu tému ťažko chorých detí a mladých ľudí, ktorá je v seriáli v podobe kvalitného scenára
spracovaná prístupne pre všetky vekové kategórie, ľahko, emotívne a optimisticky – inšpiruje k nádeji a vypovedá o obrovskej sile rodiny, priateľstva, lásky a o dôležitosti komunikácie najbližšieho okolia v zložitých životných situáciách.

Jenny je zároveň ako seriál výnimočný svojou interaktivitou - z televíznej obrazovky bude mať presah cez online svet až do reálneho života divákov – tí sa
budú môcť zapájať prostredníctvom sociálnych sietí do komunikácie s hlavnou hrdinkou a rôznymi spôsobmi rozvíjať tému seriálu v skutočnom svete.

Televízia JOJ seriál nakrúca s vynikajúcim hereckým obsadením a diváci sa naň vo vysielaní môžu tešiť už koncom tohto roka.

Tagy: Jenny