Plačková je po vlne kritiky na dne: Chcela onkodeťom pomôcť či sa na nich priživiť?

Filantropka či len dobrá marketérka? Túto otázku si v súvislosti so Zuzanou Plačkovou kladú už niekoľko dní mnohí ľudia. „Instaqueen“ totiž urobila niekoľko rozhodnutí, ktoré sa v čase epidémie koronavírusu nestretli úplne s pochopením.

Spŕška kritiky sa na Zuzanu Plačkovú začala valiť po tom, čo minulý týždeň na svojom Instagrame propagovala rúška, ktoré si od nej ľudia mohli zakúpiť. Ceny však boli podľa viacerých ľudí nezmyselne vysoké a začali ju obviňovať z toho, že v sebe nezaprela obchodného ducha a chce na epidémii koronavírusu len zbohatnúť. Keď táto kauza utíchla, objavila sa ďalšia. „Instaqueen“ totiž doniesla na detskú onkológiu na bratislavských Kramároch rúška, ktorými chcela pomôcť chrániť tých najzraniteľnejších, a to malých onkologických pacientov. Podľa vyjadrenia nemocnice, však Plačková nemala oprávnenie na to, aby vstúpila do nemocnice v čase núdzového stavu, keď sú zakázané všetky návštevy. ,,Známa celebrita, v snahe očistiť svoje meno po negatívnom článku v jednom denníku, doslova zneužila choré onkologické deti a žiaľ sčasti aj našich zamestnancov," písalo podľa denníka Plus 1 deň  tlačovej správe, ktorú zaslal Národný ústav detských chorôb (NÚDCH). Influencerka mala prísť do nemocnice s krabicou rúšok vchodom, ktorý je určený výlučne pre zamestnancov. Podľa ich stanoviska tak v týchto priestoroch nemala čo robiť. Navyše, NÚDCH deklaruje, že majú dostatok rúšok a tie od Plačkovej nepotrebujú.Zdôrazňujeme, že rúška pre zamestnancov, ako aj pacientov, máme k dispozícii a boli sme prvá nemocnica, ktorá zaviedla rozdávanie rúšok pri vchode do nemocnice pre každého, kto k nám príde,“ zdôraznili v tlačovej správe.

Zuzana Plackova Chcela Zuzana naozaj pomôcť s rúškami, alebo jej šlo o zviditeľnenie sa? Zdroj: archív Z.P.

Po zverejnení tejto informácie sa doslova strhla lavína a ľudia na internete „Instaqueen“ počastovali mnohými urážkami či dokonca ju nazvali hyenou. Táto situácia sa Plačkovej dotkla a v storíčkach na Instragrame sa k celej veci otvorene vyjadrila. ,,Som z toho v šoku a sklamaná. Bolo napísané, že ja zneužívam na svoju reklamu choré deti za to, že som im bola zaniesť rúška. Úprimne vám poviem, že mi je z toho do plaču. Rúška v tejto dobe sú fakt nedostatkový tovar a tým, že milujem deti, tak som chcela tým deťom pomôcť. A niekto potom napíše, že si hyena a že si ideš robiť reklamu," povedala rozčarovaná influencerka so slzami v očiach. Bolo na nej vidieť, že ju vzniknutá situácia naozaj mrzí a pri vysvetľovaní svojich pohnútok pomôcť onkologických detičkách sa doslova zosypala. Ja si tu nepotrebujem teraz dávať nejaké statusy, že som niekomu pomohla. Ešte som chcela prísť v pondelok, že ich dám aj lekárom, keďže ich nemali. Ja som len vošla dovnútra, dala som im to na chodbe a bola som tam všeho všudy tri minúty. Je mi z toho smutno. Ja som chcela tým deťom len pomôcť a niekto povie, že som hyena. Za to, že som im doniesla rúška, som hyena?,“ uzavrela.