Babička Diana by bola pyšná: Nádherné gesto Williamových detí!

Kráľovská rodina sa postavila pandémii koronavírusu čelom. Princ William s manželkou Kate sa dokonca pridali k dobrovoľníkom a urobili niečo, čo by charitu milujúcu princeznú Dianu rozhodne potešilo.

​Následník britského trónu, princ William, a jeho manželka Kate Middleton sa rozhodli na sociálnej sieti zverejniť záber, ktorý dojíma - názorne totiž ukazuje, ako sa vojvoda s vojvodkyňou z Cambridge aktívne zapojili do národného dobrovoľníckeho úsilia. Nielen, že princ tajne pracuje v organizácii Shout 85258, ktorá pomáha ľuďom s psychickými problémami v krízových situáciách, ale myslí aj na tých, na ktorých spoločnosť v ťažkých časoch trochu zabúda.

"V apríli navštívila celá rodina panstvo Sandringham, kde sa pripravili a rozniesli potravinové balíčky všetkým izolovaným dôchodcom v miestnej oblasti," píše sa na oficiálnom instagramovom účte Kensington Royal. Na fotografii, ktorú ako obvykle urobila Kate, je zvečnený ako William, tak aj jeho dve staršie deti, princ George a princezná Charlotte. Neodradilo ich pritom ani škaredé počasie. Práve naopak, vyzbrojili sa dáždnikmi a vyrazili za seniormi, ktorých pandémia koronavírusu uväznila v ich domovoch.

Nie sú, samozrejme, jediní, ktorí sa venujú tejto záslužnej činnosti: potravinové balíčky roznášali ľuďom aj princezné Eugenia a Beatrice, sesternice princa Williama. V Spojených štátoch si svoju občiansku povinnosť plnil aj princ Harry a manželkou Meghan Markle. Neziskovú organizáciu Project Angel Food podporili nielen tým, že im poskytli rôzne trvanlivé potraviny, ale na jeden deň sa venovali rozvážaniu jedla pre ťažko chorých klientov.